23948sdkhjf

Plast-utfordring for nytt avfallssystem

Nytt felles ettersorteringssystem skaper trøbbel for kommunene som er med, fordi de har ulike ordninger for innsamling. Særlig skaper plastavfallet utfordringer.

Det er Stavanger Aftenblad (Aftenbladet) som skriver om det nye ettersorteringsanlegget på Forus. Det har svært mange fordeler, men siden så mange kommuner er med i det nye interkommunale samarbeidet, så byr det på problemer. Det er sårlig plastavfallet som skaper trøbbel, skriver avisa.

Det nye sorteringsanlegget har fått navnet IVAR (Interkommunalt vann, avløp og renovasjon), og det ettersorterer avfallet, slik at man kan kaste både metalemballasje og plast i restavfallet.

13 kommuner er med i ordningen, men disse har ikke samme ordning når det kommer til beholdere for restavfall, kostnader, henting, miljøstasjoner og glassavfall. Det er her utfordringene oppstår for de som henter inn husholdningsavfallet.

Men de 13 kommunene har ikke samme ordning. Verken når det kommer til beholdere for restavfall, kostnader, henting, miljøstasjoner eller glassavfall.

Det er spesielt for glass- og plastavfall utfordringene er størst. Plast fordi det ofte tar stor plass.

– Beholderen kan fort bli små, og det koster gjerne mer å bytte til en større beholder, sier lederen for det interkommunale innsamlingsselskapet til Aftenbladet. Han sier videre at mange fortsatt kaster plast i de nedgravde containerne, som ifølge ham nå bare skal brukes til glass. Han sier videre man også vil merke noe mindre plass i bilene som henter inn avfallet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11