23948sdkhjf

Hexagon med ny hydrogen-kontrakt

Hexagon Composites har mottatt en ordre fra Air Liquide Advanced Technologies i USA på leveranser av mobile tanksystemer for komprimert hydrogen til bruk i biler basert på brenselceller.

Air Liquide er en verdensledende aktør innen gass, teknologier og service for industri så vel som helsesektoren. Gassleveransene skjer med et mobilt tanksystem.

Trykktankene i komposittmaterialer fra Hexagon vil bli brukt i en trailer som skal sørge for leveranser til det raskt økende markedet for hydrogendrevne el-biler i USA (brenselcelle-teknologi).

Som tidligere meddelt fikk Hexagon før jul en spesialtillatelse fra de amerikanske transportmyndighetene (US DOT) for sine tanker for gasstransport under svært høyt trykk. Hexagon skal levere et tanksystem for trykk på 950 bar, noe som gir maksimale volumer av hydrogen per transportmodul.

- Air Liquide er en pioner innenfor feltet hvor hydrogen brukes som drivstoff og vi er glade for å få være en del av dette prosjektet, sier Hartmut Fehrenbach. Han er viseadministerende direktør for Hydrogen Distribution of Hexagon. Han sier videre at mobil gasstransport vil spille en viktig rolle i utviklingen av et nettverk av tankstasjoner for hydrogen i USA.

Den mobile hydrogen-traileren vil være operativ fra andre halvår 2019.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.772