23948sdkhjf

Havplast-opprydding må vente

Plastinnsamlingsinitiativet «Ocean Cleanup» møter problemer etter bare tre måneder i drift.

«Ocean Cleanup» var den nederlandske unggutten Boyan Slats miljøprosjekt. Han er svært bekymret for den økende plastmengden i verdenshavene, og satte i gang prosjektet «The Ocean Cleanup». For tre måneder siden dro et større fartøy den 600 meter lange u-lensen ut av San Fransisco Bay for å rydde opp i havet mellom den amerikanske byen og Hawaii i Stillehavet. Nå – etter tre måneder – viser det seg at utstyret knakk – en 18 meter lang dekk brakk av. Det er NRK som skriver dette.

Målet for Slat var at denne lensen og andre tilsvarende U-formede lenser skulle samle plastsøppel som ligger i havet- Hvert minutt havner nemig 15 tonn plast i verdenshavene, og mye av dette samles i havstrømmer, skriver NRK.

Organisasjonen "The Ocean Cleanup" sier til statskanalen at svikten på utstyret overrasket dem, men at lensen kan la seg reparere igjen. Programmet vil derfor ikke bli avsluttet, og "The Ocean Cleanup"-prosjekt regner med å være tilbake på havet igjen senere i år. Nå er det fokus på problemsøking og utbedringer, ifølge organisasjonen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094