23948sdkhjf

Veitrøbbel kan gi bøter for Brødr. Aa

Skipverftet Brødrene Aa i Hyen kan få bøter, fordi trær stenger fylkesveien.

Det er NRK som skriver dette. Uværet på Vestlandet i nyttårshelgen har ført til at riksvei 615 mellom Sandane og Hyen er stengt, som følge av trenedfall. Brødrene Aa holder til i Hyen.

Ifølge verftets daglige leder, Tor Øyvin Aa, kan den stengte veien føre til at verftet må utsette ferdigstillingen av et fartøy de skulle ha ferdig om kort tid. I tillegg er det tre andre båter som venter på å bli ferdige på gitte datoer. I verste fall kan verftet, som har vunnet en rekke priser, få bøter på grunn av forsinkelse av ferdigstillelse, skriver NRK.

Av de 200 som jobber ved verftet var det om lag 50 ansatte som ikke kom seg på jobb etter nyttårshelgen grunnet den stengte riksveien. Veistrekningen, ble i fjor kåret til den nestverste veistrekningen i hele landet, bare slått av E16 i NRKs kåring.

Konsekvensen av at så mange som 50 ikke kom seg på jobb den ene dagen, var flere 100 tapte arbeidstimer på hurtigbåten «Elsa Laula Renberg». Den skal gå langs nordlandskysten, skriver NRK.

– Det er krevende å miste en dag når man har kjempet for å holde tidsplanene. Våre leveringsteider er tette med levering hver 10. uke. Stengingen av veien får også konsekvenser for to andre skip som ligger i hallen, sier Tor Øyvin Aa til statskanelen.

Det var 1. nyttårsdag at trær veltet over veistrekningen. Statens Vegvesen sier at arbeidet med å rydde strekningen er krevende og at veien trolig ikke blir åpnet igjen før lørdag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078