23948sdkhjf

TESS-sjef vil støtte barn og unge i hjemkommunen

Erik Jølberg, daglig leder og gründer av TESS, overfører i et gavebrev aksjene i Jølberg Holding as til Stiftelsen Erik Jølberg. Formålet er å sikre et stabilt, forutsigbart og langsiktig eierskap av TESS samtidig som ansettelseskontrakter og aksjonæravtaler for medarbeidere og ledere forblir uendret.

- TESS har fra før et meget godt omdømme og det tror jeg vil bli ytterligere styrket når samfunns-engasjementet på denne måten blir øket med gaver og støtte med inntil 5 millioner pr. år, sier Erik Jølberg.

Støtte kan ytes til aktiviteter for barn og ungdom innen nåværende Lier kommunes grenser, primært i Lierbyen og tilstøtende områder inkludert Årkvisla. Støtte kan også ytes til utdannelse i industriell markedsføring samt erverv eller oppføring av fast eiendom til bruk i allmennyttige formål. En pris på 100.000 kroner kan tildeles for fremragende arbeid i og for TESS. Støtte kan ikke ytes til politiske formål.

- I de senere årene har vi lagt merke til at innkjøpere, og spesielt i det offentlige, legger mer og mer vekt på tilbydernes sosiale- og samfunnsmessige engasjement. Når vi nå lar mer enn 90% av eventuelle utbytter gå til en stiftelse som har veldedige tiltak for barn og ungdom i nærmiljøet som hovedformål, tror vi dette vil styrke vår samfunnsmessige rolle i konkurranse med stadig økende antall utenlandske tilbydere, mener Jølberg. Driften og TESS-profilen som Teknisk Faghandel blir uendret. Det blir fler og fler etableringer, større og større omsetning samt bedre og flere tjenester sammen med de mer enn 200.000 varenumre TESS tilbyr.

TESS og Erik Jølberg har i alle år tilstrebet et flott og godt samarbeid med Lier kommune. Da en mulig stiftelse ble nevnt for ordføreren ved en tidligere anledning, repliserte hun; «Stiftelse med et slikt veldedig formål er enhver ordførers drøm.»

Foreninger og enkeltpersoner kan søke om støtte. Før utdeling må alle regnskaper og generalforsamlinger i TESS-firmaene avholdes. Deretter blir eventuelt utbytte stilt til disposisjon for stiftelsens styre som igjen fordeler til veldedige formål.

- Avslutningsvis vil jeg gjerne nevne at jeg har hatt anledning til å treffe Olav Thon 3-4 ganger og det har vært både hyggelig og lærerikt. Det har derfor vært naturlig for meg å studere hans Stiftelsesdokumenter og som en rådgiver sa: "Du skal bruke mange millioner for å komme fram til noe bedre". Jeg er stolt og glad og håper dere vil dele gleden med meg, uttaler Erik Jølberg.

Kilde: TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094