23948sdkhjf

Plastavfall blir til nye skolestoler i Helgeland

Plastavfall i havet er ett av nåtidens store, internasjonale miljøproblemer. I Helgeland, nærmere bestemt på Hemnesberget, jobber møbelprodusenten Nordic Comfort Products sammen med Snøhetta om å lansere skolestolene S-1500. Materialet til stolene hentes særlig fra kasserte produkter fra oppdretssnæringen. Det er lokalavisen Helgelands Blad som melder dette.

Den nye miljøstolen, som altså er tegnet av Snøhetta, skal ifølge Helgelands Blad lanseres på møbelmessen i Stockholm i februar 2019.

Adm. direktør i Nordic Comfort Products (NCP), Svein-Erik Hjerpbakk, forteller til lokalavisen at alt omkring stolen vil bli holdt mest mulig hemmelig inntil lanseringen finner sted i Stockholm om knappe to måneder. 

Prosjektet startet for ca. halvannet år siden. NCP benyttet Sintef Raufoss Manufacturing som forsknings- og kompetansepartner for å undersøke hvordan ulike typer plastavfall fra havbruksbransjen kunne gjenbrukes og benyttes i ordinær produksjon av møbler. Samtidig fikk bedriften kjennskap til at arkitekt- og designfirmaet Snøhetta jobbet med et større miljøprosjekt der de samlet kompetanse knyttet til bruk av gjenvunnet plast i framtidig arkitektur og design. (Se artikkel om Snøhettas arbeid med dette i Plastforum 6/2017 side 18-19, eller digitalt på http://www.e-pages.dk/plastno/36  Bla deg fram til side 18. red. anm.)

Ifølge Helgelands Blad knyttet NCP og Snøhetta kontakt og samarbeidet om nye skolestoler i resirkulert plast var et faktum. Plasten vil i stor grad hentes fra kassert utstyr hos oppdrettsselskapene. Slikt utstyr finnes i store volumer.

– Miljømerking er blitt svært viktig. En overordnet målsetting for oss er hundre prosent resirkulering. Da snakker vi sirkulær økonomi i praksis, sier Hjerpbakk i intervjuet med Helgelands Blad, og forteller samtidig at han ønsker seg et gjenvinningsanlegg for plast i landsdelen for på den måten å bygge opp en lokal verdikjede for ombruk og gjenvinning av plast. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Holder skipene i rute - med slangekontroll fra TESS
Brannfakkel: Klimautslipp kan ikke beregnes, det må måles
Kobber fra fiskeoppdrett har trolig negativ miljøeffekt
Ralf Schöpwinkel skal lede nytt plastgjenvinningsselskap
Tria S.p.A innfører en kortere arbeidsuke uten lønnsreduksjon
Danske forskere: Engangsplast er ikke den største synderen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093