23948sdkhjf

Ap vil revurdere krav om lukkede anlegg

Det blåste opp til storm i oppdrettsnæringen da Tromsø kommune vedtok at den kun vil godkjenne lukkede anlegg. Nå vurderer Ap om de skal snu.

Arbeiderpartiet var ett av partiene – sammen med MDG, Rødt og SV – som sto bak det oppsiktsvekkende vedtaket om at Tromsø kommune bare ville tillate nye oppdrettskonsesjoner dersom de var lukkede anlegg. Nå åpner, ifølge iTromsø, det største opposisjonspartiet opp for å snu i saken.

Det er Aps gruppeleder i Tromsø, Jarle Heitmann, som nå sier at partiet kan komme til å kaste kravet om lukkede anlegg. Han sier til iTromsø at de har lyttet til oppdrettsnæringen, og at de tar den alvorlig når teknologien kanskje ikke er slik vedtaket var tuftet på for framtidens drift i næringen. Han sier videre at kanskje partiet kan komme til å endre kravet om lukkede anlegg, men at man samtidig vil stå på kravet om miljøforbedrende teknologi.

REVURDERER: Aps gruppeleder i Tromsø, Jarle Heitmann, sier at partiet kan revurdere kravet om lukkede oppdrettsanlegg i kommunen.

Ap skal nå møte oppdrettsnæringen gjennom et gruppeseminar.

Oppdrettsnæringen i Nord-Norge er positiv til at partiet nå kan komme til å endre standpunkt.

-Dette er svært positivt, og jeg ser fram til å delta på seminaret. Vi har mye å snakke sammen om, sier Marit Bærøe. Hun er regionsjef i Sjømat Norges avdeling for havbruk i Nord-Norge.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078