23948sdkhjf

Universal Robots feirer 10 år med coboter

Universal Robots feirer 10-årsjubileum for sitt salg av verdens første lønnsomme samarbeidende roboter - såkalte coboter. Siden starten har selskapet hatt størst global markedsandel av coboter.

Universal Robots er fortsatt markedsleder etter et tiår som er banebrytende i det raskest voksende segmentet innen industriell automasjon. Selskapet er klar for videre vekst og deres coboter fortsetter å senke terskelen for automatisering i en rekke bransjer.

Som en pioner har Universal Robots opprettholdt sin markedsledende stilling i ti år. Selskapet har en global andel på 60 prosent av cobotmarkedet ifølge BIS Research, og selger totalt sett dermed mer coboter enn alle andre konkurrenter.

- Vi har vært i spissen for samarbeidende roboter siden opprinnelsen. Vi tror at samarbeid handler like mye om tilgjengelighet som fleksibilitet. Derfor plasserer vi ut roboter hos produsenter som har trodd roboter er for dyre og komplekse for dem, sier Universal Robots medgrunnlegger og CTO, Esben Østergaard.

Han fortsetter: - Etter hvert som produsentens etterspørsel etter coboter øker ser vi at det er nødvendig å støtte mer krevende applikasjoner med større presisjon og verktøyintegrasjon.

I 2008 leverte Esben Østergaard den første roboten etter å ha ledet utviklingen med et lite team i en kjeller ved Syddansk Universitet. For sin pionerrolle i utviklingen av coboter mottok han nylig Engelberger-prisen, robotenes «Nobelpris».

I 2015 så Teradyne selskapets potensielle og kjøpte UR for USD 285 millioner. I 2016 lanserte Universal Robots «Universal Robots +», en ny plattform som utnytter selskapets innovative økosystem ved å tillate tredjepartsutviklere å lage produkter som gripere, visjonssystemer, programvare og annet tilbehør. Et år senere, i 2017, ble Universal Robots Academy lansert, bestående av ni gratis interaktive nettbaserte treningsmoduler online for å lære å programmere, installere og kjøre UR coboter.

I juni i år lanserte Universal Robots en helt ny generasjon av sin e-serie coboter, som er en plattform som øker standarden på samarbeidende roboter og muliggjør en enda raskere løsning for utvikling og distribusjon av et bredere spekter av applikasjoner.

Kilde: Pressemelding fra Universal Robots

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112