23948sdkhjf

Lanxess øker satsningen på flammehemmere

Lanxess melder at selskapet styrker sin globale produksjon av flammehemmere. Det skal gjøres investeringer på rundt 200 millioner euro fram til 2021.

Lanxess planlegger å styrke sitt globale produksjonsnettverk for flammehemmere med investeringer på rundt 200 millioner euro (1,9 milliarder NOK) de neste tre årene. Selskapet har et integrert produksjonsnett for brom- og fosforbaserte flammehemmere med tre produksjonsanlegg i USA (Charleston, El Dorado, Greensboro), to i Tyskland (Leverkusen, Krefeld-Uerdingen) samt i Frankrike (Épierre) og Storbritannia (Manchester).

Det amerikanske selskapet Chemtura, med en rekke produksjonssteder, ble våren 2017 kjøpt av Lanxess. Med oppkjøpet ble Lanxess en av verdens ledende leverandører av bromerte flammehemmere, brom- og bromderivater. Nå vil man ytterligere styrke den sterke posisjonen i et voksende, internasjonalt marked.

På grunn av bromerte flammehemmeres gode effektivitet brukes disse stoffene blant annet i byggebransjen. Da Chemtura ble integrert i Lanxess fikk konsernet et ideelt supplement til sine fosforbaserte, flammehemmende tilsetninger.

FoU-satsningen i Lanxess når det gjelder flammehemmere er også meget stor. Konsernet driver to tekniske utviklingssentre for disse produktene i Naugatuck i USA og Leverkusen i Tyskland. Herfra jobber man med innovasjoner for det globale markedet, som reaktive og polymere flammehemmere. Blant disse er produktnavnet Emerald Innovation 3000, som har hatt en konstant etterspørselsøkning siden introduksjonen. Denne tilsetningen har en mye bedre bærekraftprofil enn standard flammehemmere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093