23948sdkhjf

Norsk drone skal drive miljøovervåkning for EU

Det er den norske droneleverandøren Nordic Unmanned som har fått oppdraget for EU.

Det er E24 som skriver at Nordic Unmanned har fått det store og viktige oppdraget som er verd om lag 130 millioner norske kroner.

Avtalen innebærer at det norske selskapet kommer til å doble antall ansatte. De har i dag 10 ansatte, men regner med å være 20. Omsetningen er ventet å bli tredoblet neste år som følge av avtalen, skriver E24. Dette er en av de største dronetjeneste-avtalene som er delt ut i Europa.

-Avtalen gjør at vi nå kan konkurrere på det europeiske markedet,sier daglig leder Knut Roar Wiig til nettstedet. Avtalen er inngått med EUs byrå for sjøsikkerhet – forkortet EMSA.

Nordic Unmanned er et forholdsvis nystartet selskap, etablert for fire år siden, og har spesialisert seg på å levere droner. I 2017 opplevde selskapet å få få en omsetning på 11 millioner kroner, en økning på 4,4 millioner fra året før.

– Vi har investert mye tid og penger for å posisjonere oss for det markedet som vi har trodd skulle komme, forteller Wiig til E24.

I kamp med sju andre droneleverandører vant det norske selskapet kontrakten. Det er primært svovelutslippsmålinger dronene skal foreta – fra fartøy i EUs kyststater.

Nordic Unmanneds svenske samarbeidspartner UMS Skeldar har utviklet de 235 kilo tunge dronene som skal brukes i oppdraget, skriver E24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11