23948sdkhjf

Nexans i Halden skal levere kabler til stor-prosjekt

Nexans har vunnet en kontrakt til rundt 150 millioner euro for å bidra til at Ørsted kan levere den rimeligste kraften fra en offshore-vindpark til dags dato.

Mange land tar i dag i bruk fornybare energikilder for å motvirke klimaendringene, en av verdens største utfordringer til nå. I 2017 ble det i Europa installert 16,8 GW ny offshore vindkraftkapasitet, noe som gjør dette til den nest største formen for kraftproduksjon i regionen. En av de nyeste og mest fremtredende vindkraftsatsingene er Ørsteds Hornsea 2-prosjekt.

Kablene til Hornsea 2-prosjektet skal produseres på Nexans Norways fabrikk i Halden. 

Vindparken på 1,4 GW ligger i Nordsjøen, ca. 89 km fra kysten av Yorkshire, og vil være verdens største når den settes i drift. Hornsea 2, som er søsterprosjektet til Hornsea 1, vil gi nok strøm til å dekke behovet til 1,3 millioner husstander.  

Ilandføringen av kraften fra vindparken vil gjøres ved hjelp av HVAC-sjøkabler med tre faser fra Nexans. Disse 245 kV PEX-kablene vil være en del av den kystnære delen av eksportkretsen og forbinde vindparkens transformatorstasjon med transformatorstasjonen på land. Kretsen vil omfatte tre individuelle eksportkabler og vil følge en tilsvarende rute som Hornsea 1, som Nexans tidligere har forsynt med 139 km trefaset 36 kV eksportkabel. Ilandføringen av kabelen gjøres ved Horseshoe Point, hvorfra det legges landkabler som forsyner transformatorstasjonen i North Killingholme.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.   

- Gjennom flere tiår har Nexans vært en sentral aktør i markedet for offshore-vindkraft og er kjent for sin ledende tekniske kompetanse når det gjelder å levere nøkkelklare løsninger til nye generasjoner av vindparker til havs, sier Vincent Dessale, Senior Executive VP for Subsea and Land Systems Business Group hos Nexans. - Med vår ekspertise og vårt langvarige samarbeid med Ørsted som basis, er det en glede for oss å bidra til byggingen av verdens største vindpark. 

Kilde: Pressemelding fra Nexans

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079