23948sdkhjf

Borealis firedobler gjenvinningsvolumene innen 2025

Ellen MacArthur-stiftelsen og det som kalles «The New Plastics Economy Global Commitment» har som mål å skape en ny «normal» for plastemballasje. Hver 18 måned revurderes målene ambisiøst. Bedrifter som slutter seg til må være åpne og publisere årlige data om sine fremganger. Borealis har sluttet seg til og skal bl.a. mer enn firedoble sitt tilbud av gjenvunnet plast innen 2025.

Borealis har signert avtalen om den nye plastøkonomien kalt «A Line in the Sand». Det er et engasjement som skal virke globalt og bidra til å eliminere plastforurensning allerede fra der plasten lages.

Det globale engasjementet for å få fjernet plastavfall og forurensning ved produksjon og bearbeiding er signert av 250 organisasjoner, inkludert mange av verdens største emballasjeprodusenter, merkevareleverandører, forhandlere og gjenvinnere. Likeledes har mange lands myndigheter og frivillige organisasjoner sluttet seg til.

Signatørene inkluderer selskaper som representerer 20 prosent av all plastemballasje som produseres globalt.

The New Plastics Economy Global Commitment ledes altså av Ellen MacArthur Foundation, i samarbeid med FNs Miljøorganisasjon. Borealis markerte offisielt selskapets tilslutning til forpliktelsene mandag 29. oktober, under den internasjonale havkonferanse Our Ocean, som nylig ble arrangert på Bali.

– Forandring er mulig. Vi tror virkelig på at om man jobber side om side, bedrifter og regjeringer, så kan vi klare å finne løsninger på plastforurensningen, sier CEO i Borealis Alfred Stern.

– Som plastprodusent tar vi grep og vil bidra til å løse problemet med plastforsøpling samt sørge for mer gjenvinning. Vi støtter det internasjonale engasjementet «A Line in the Sand» ved å forplikte oss til mer enn å firedoble våre resirkulerte plastvolumer innen 2025 og videre oppskalere det egne prosjektet STOP for å bidra til reduserte plastmengder som havner i havet (se egen nyhetsnotis om STOP. red.anm.)

Det globale engasjementet tar sikte på å skape «en ny normal» for plastemballasje. Målene skal gjennomgås hver 18. måned, og vil bli gjort stadig mer ambisiøse i årene som kommer. Bedrifter som signerer forpliktelsen, må publisere årlige data om hva som oppnås av fremganger og for å sikre åpenhet.

Målene inkluderer:

  • Eliminere problematisk eller unødig plastemballasje og gå bort fra engangsbruk og over til gjenbruk av emballasjemodeller
  • Innovasjon for å sikre at 100 prosent av plastemballasjen enkelt og sikkert kan gjenbrukes, resirkuleres eller komposteres innen 2025
  • Sirkulere plasten som produseres, ved å øke mengden plast som gjenbrukes eller resirkuleres og gjøres til ny emballasje eller produkter
  • Å eliminere unødvendig og problematisk plast blir en viktig del av visjonen for en Global Forpliktelse. Det vil gjøre det lettere å beholde gjenværende plast i økonomien uten å belaste miljøet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063