23948sdkhjf

Nordisk råd med prisutdelinger i Oslo

Nordisk råd deler hvert år ut fem priser: Nordisk råds Barne- og ungdomslitteraturpris, Filmprisen, Litteraturprisen, Musikkprisen og Miljøprisen. Hver av dem er på 350 000 danske kroner og deles ut i forbindelse med Nordisk råds årlige sesjon, som nå skal holdes i Oslo – og for 70. gang.

Nordisk råd skal tirsdag 30. oktober dele ut fem priser for året 2018. Totalt er det nominert 53 kandidater fra hele Norden til de fem prisene nevnt over. De fleste av de nominerte er det mulig å treffe i Oslo i dagene opp til prisutdelingen 30. oktober.

 

Nordens mest glamorøse galla

Vinnerne offentliggjøres på en stjernespekket prisgalla i Operaen i Oslo. De får overrakt prisene av Norges statsminister Erna Solberg, kronprinsesse Mette-Marit, forfatter Gunilla Bergström, skuespiller Jakob Oftebro og komponist Sofia Jernberg.  

De fem vinnerne mottar prisstatuetten «Nordlys» og 350 000 danske kroner.

NRK sender prisutdelingen, som ledes av Linda Eide og Hans Olav Brenner. Her blir det opptredener av Susanne Sundfør, Dagny Norvoll Sandvik, Jan-Erik Gustafsson, Operakoret og Kringkastingsorkesteret, for å nevne noen.

Prisutdelingene og arrangementene er åpne for alle og de fleste av dem er gratis. Men billett eller reservering er påkrevd ettersom det er begrenset antall plasser.

 

En innsats for livet i havet – Nordisk råds miljøpris 2018

Relatert til vår bransje får film-, musikk- og litteraturinteresserte ha oss unnskyldt når vi velger å presentere de nominerte til årets Miljøpris. Prisen, som er på 350 000 danske kroner, deles ut av Norges statsminister, Erna Solberg.

Miljøprisen deles ut til en nordisk organisasjon, virksomhet eller person som på en forbilledlig måte har klart å integrere miljøhensyn i sin virksomhet eller gjerning eller på annen måte har gjort en ekstraordinær innsats for miljøet.

Med årets tema ønsker juryen å belønne tiltak som støtter FNs bærekraftsmål for 2030 og utviklingsmål nr. 14 på FNs agenda som spesielt omhandler og beskytter livet i havet.

De nominerte til Miljøprisen i 2018 er: 

Fra Danmark:

Plastic Change: Ideell organisasjon i Danmark som jobber for å bekjempe plast i havet.

Fra Finland:

Helsingforsregionens miljøtjenester HRM: RAVITA – Innovasjon for næringsinnhenting direkte fra avløpsvann.

Fra Færøyene:

Grønn IQ: DUAL system for separering av ballastvann og slamreduksjon fra skip.

Fra Grønland:

Natur-/ressursrådet i Attu på Grønlands vestkyst: Lokale fiskere dokumenterer miljøet i havet og foreslår forvaltningsstrategier.

Fra Island:

Elding hvalsafari: Bærekraftig og ansvarlig hvalsafari og andre marine opplevelser gjennom hele året.

Hold Island rent med Den Blå Armeen/Landvernet: Rensing, opplæring og bekjempelse av plastavfall i havet.

Fra Norge:

Floke - Plastic in the Whale: Et innovasjonsprosjekt for å forhindre at mer plast havner i havet.

WWF, World Wildlife Fund: WWF arbeider for en nullvisjon for marin forurensning.

Fra Sverige:

Hold Sverige Rent: Bygge nettverk for å redusere plast i hagen

Fra Åland:

Åland Vatten AB: På vei til bærekraftig drikkevann

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11