23948sdkhjf

Miljømesse kommer for første gang til Norge denne uken

Dette skjer når Building Green-messen inntar Gamle Museet i Oslo 17. og 18. oktober.

17. oktober åpner dørene for Building Green-messen i Oslo for aller første gang. Messen, som holdes årlig i Aarhus og København, er et møtested for bransjen som ønsker å bli inspirert til å tenke nytt og bærekraftig.

Building Supply, som er Plastforums søsterorgan i Nordiske Medier, stiller som offisiell mediepartner for Building Green, og vil også være til stede under messen.

Tidligere har vi skrevet litt om en av de store foredragsholderne under årets messe, nemlig Prof. Dr. Michael Braungart – mannen bak «vugge-til-vugge»-tankegangen.   

Alle bilder tilhører Building Green.

Nå som messen for alvor begynner å nærme seg, vil vi si litt foredragsprogrammet som skal foregå 17. og 18. oktober. Under kan dere se noe av det som foregår på scenen, med hvem som er ansvarlige for det:

Dag 1: 17. oktober

Direktør for Klimaetaten, Heidi Sørensen: Bygg og byggeprossesser uten utslipp som klimatiltak.

Innlegget vil handle om Oslo kommunes klimastrategi, og om hvordan krav til bygg og byggeprosesser er en integrert del av kommunes arbeid for å få ned klimagassutslipp.

Kirsten Haggart, fra Waugh Thistleton Architects: Revolusjon innen konstruksjon – hvordan bygge bærekraftig ved bruk av tre.

Haggart vil snakke trebruk som fremtiden innen bygg.

Dr. Prof. Manfred Köhler ved Norwegian Association for Green Infrastructure: Hvordan øke bærekraft ved å bygge grønt.

Dette segmentet presenterer et overblikk for verdien av å bygge grønt før man går inn med kritiske spørsmål om å bruke bærekraftige materialer, karbonavtrykk og lignende.

Anna Graaf, White Arkitekter: Arkitektur som styrker folket

Graaf tar opp verdien av arkitektur for menneskets helse og livskvalitet.

Michael Braungart, EPEA Institute: Fra sirkulær økonomi til vugge-til-vugge – Et bygg som et tre og en by som en skog

Braungart snakker om vugge-til-vugge-konseptet og hvordan vi planlegger en for produkter som er sunne og har en positiv påvirkning på helsen til mennesket og planeten.

Paneldebatt: Green Building A-Z: Skjønnhet og sirkulær økonomi i bæredyktige bygg.

Kan fokus på klima og miljø være en pådriver for endringer i hvordan vi tilnærmer oss moderne byggerier og hvordan kan sirkulær økonomi brukes som et virkemiddel til dette? Messen byr her på inspirasjonsforedrag og paneldebatt, med både norske og danske deltakere, om fremtidens skjønne og bæredyktige bygg.

Dag 2: 18. oktober

Paneldebatt: Nordic Network for Tall Wood Buildings: Å bygge høyt med lav belastning

Kan vi som naboer i Norden inspirere hverandre til å bygge høye hus i tre? Et felles engasjement vil kunne bidra til en raskere utvikling på tvers av de Nordiske landegrensene

Tina Saaby, København: Byplanlegging for fremtiden

Byarkitekt for København, Tina Saaby, debatterer hvordan man bygger for fremtiden og hvordan man forsikrer seg om at man bygger bærekraftig og ikke kjedelige og ressurskrevende urbane bygg.

Samtale: OREEC – Klimasmarte bygg og områder.

Samtale mellom direktør av OREEC, Mali Hole Skogen og folk fra NTNU, Pixii AS og Solcellespesialisten om teknologi, utfordringer, muligheter, samt energistyring og lagring, og bruk av solenergi.

Julien de Smedt fra JDS ARCHITECTS: Strukturen til bærekraftig arkitektur

Den verdenskjente arkitekten Julien De Smedt snakker om hvordan man finner opp nye og kreative løsninger fra eksisterende bygg.

Jakob Strømann-Andersen fra Henning Larsen Architects: Det gode urbane livet – hvordan kunnskapsdrevet design kan skape levende og sunne byer

Partner ved Henning Larsen, Jakob Strømann-Andersen, forklarer blant annet hvordan man bruker data og forskning til å skape løsninger for bærekraft og hvordan fasader kan skape godt inneklima og hvordan man designer med kunnskap for å utvide utesesongen.

Prof. Dr. Michael Braungart står bak det anerkjente vugge-til-vugge-konseptet, og stiller på Building Green når messen inntar Oslo. 

I tillegg kan messen skimte med foredragsholdere fra blant annet Statsbygg, Bellona, DARK Arkitekter, Difi og Protan AS.

Hele programmet og tidspunkt for de forskjellige foredragene finner du på Building Greens hjemmesider, hvor du også finner gratis påmelding til messen.

Vi sees der! 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.281