23948sdkhjf

Mørenot skal utvikle for Arctic Offshore Farming

Mørenot Aquaculture skal igjennom sitt selskap, Aqua Knowledge i Haugesund, utvikle den tekniske løsningen for det komplette notsystemet til Arctic Offshore Farming.

Det går fram av en pressemelding fra Mørenot. Selskapet opplyser at Aqua Knowledge har en aktiv rolle i flere sentrale FoU prosjekter, som skal bidra til at offshore oppdrett blir sikkert, bærekraftig og lønnsomt.

- Vi har blant annet levert notløsningen til SalMars Ocean Farm 1 som er lokalisert på Frohavet. Nota har nå stått i sjøen i et års tid, den er gjennomtestet, og vi vet at den fungerer godt i praksis. Det vi skal levere til dette prosjektet er et dobbelt notsystem i Dyneema fiber med en spesial coating. Den vil ha ekstra lang holdbarhet, og kreve vesentlig mindre vedlikehold enn ei tradisjonell not. Dette gir også kostnadsbesparinger på drift, sier Jan Eskil Hollen, administrerende direktør Mørenot Aquaculture.

Norway Royal Salmon (NRS) har utviklet konseptet Arctic Offshore Farming, som har fått tildelt 8 utviklingstillatelser for å videreutvikle et halvt nedsenkbart offshore oppdrettsanlegg.

Hensikten med slike anlegg er å øke tilgjengelig areal for oppdrett, og samtidig redusere problematikken med lakselus. Arctic Offshore Farming er en lokalitet som er eksponert for større værpåvirkninger enn de mer kystnære lokalitetene. Noe som også setter større krav til de tekniske løsningene, heter det i pressemeldingen fra selskapet. 

Mørenot Aquaculture skal igjennom sitt selskap, Aqua Knowledge i Haugesund, utvikle den tekniske løsningen for det komplette notsystemet. Mørenot melder kompetansemiljøet i Haugesund ligger et hestehode foran i utviklingen av notsystemer til offshore oppdrettsanlegg. Og mener de har en aktiv rolle i flere sentrale FoU prosjekter, som skal bidra til at offshore oppdrett blir sikkert, bærekraftig og lønnsomt.

Arbeidet med Artic Offshore Farming startet i 2015, og målsetningen er at fisken skal være i sjøen høsten 2020. Oppdrettsnæringen er i kraftig vekst, og innen år 2050 har regjeringen et uttalt mål at det totale produksjonsvolumet i Norge skal være 5 million tonn pr år.

Kilde: Pressemelding fra Mørenot

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047