23948sdkhjf

- Skal gjøre mitt beste i Yrkes-EM

Tirsdag 25. september starter Yrkes-EM i Budapest. Vinjar Vederhus fra Ålesund er blant deltakerne fra Norge.

Vinjar Vederhus (20) skal delta om en av de norske utøverne i Yrkes-EM, som starter i Budapest tirsdag.

Vederhus jobber med automasjon og mekatronikk i J. E. Ekornes, ifølge Worldskills.no. Han er både født og bosatt i Ålesund, og har utdannelse innen elektro VG1, så automatisering VG2 og VG3. Deretter tok han fagbrevet sitt hos Ekornes.

 - I Yrkes-EM er målet at jeg forventer at jeg greier å levere mitt aller beste, og at vi kan si vi er fornøyde med innsatsen. Vi kan ikke gjøre så mye med hva de andre lagene gjør, men vi skal gi alt og se hvor langt det tar oss, sier 20-åringen.

- Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?

- Det er veldig spennende. Vi har fått mye støtte fra bedriftene våre og føler at alle har lyst å bidra til at vi skal lykkes. Og så er det kult å få lov til å representere Norge i en så stor konkurranse!

Fra Vederhus var liten har han alltid vært interessert i å ta fra hverandre ting for å se hvordan de fungerer. Spesielt elektriske «dingser» er veldig fascinerende.

- Etter hvert begynte jeg også å putte de sammen igjen. Grunnen til at jeg søkte meg inn på elektro var hovedsakelig at det så gøy ut. Når vi fikk velge retning til VG2 søkte jeg igjen på det som var mest interessant å holde på med, automasjon. Det er utrolig tilfredsstillende å få en maskin eller et program til å virke. Men det er nesten bedre når ting ikke fungerer, og du må finne problemet, sier han til Worldskills.no.

- Automatisering er fremtiden. Og så er det veldig gøy! Du får lære utrolig mye forskjellig. Sveising, maskinering, pneumatikk og hydraulikk, reguleringsteknikk, programmering, elektronikk, styringsteknikk og mye annet, legger 20-åringen til.

Han mener deltakelse på yrkeskonkurranser er et bevis på at man er over gjennomsnittet interessert i faget.

- Det tror jeg de fleste arbeidsgivere setter pris på, avslutter 20-åringen, som også deltok i Yrkes-VM  i fjor.

 

Kilde: Kilde: worldskills.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078