23948sdkhjf

Nexeo og Distrupol under samme paraply

En ny og stor sammenslåing i polymerindustrien er et faktuen. Univar Group, som eier Distrupol, meldte 17. september at de har ervervet Nexeo Solutions.

Det er bare kort tid siden vi rapporterte om at IMCD ervervet Velox GmbH. Nå er et nytt stort oppkjøp et faktum ved at Nexeo Solutions skal inn under Univar-paraplyen.

Nexeo Solutions, er som Univar, en global kjemikalie- og plastdistributør. Avtalen ble kjent 17. september og med smått og stort verdsatt til rundt 2,0 milliarder USD (som fort drar seg mot 16,5 milliarder NOK).

Distrupol har lenge vært en del av Univar Group. For Sverige og Norge har Distrupol kontor i Malmö i Sverige, mens Nexeo har sitt nordiske kontor i Stenungsund i Sverige.

Hvordan organiseringen og salgsanvsvaret her i nord vil bli er selvfølgelig altfor tidlig å si noe om. Svenske Plastforum har likevel spurt Roger Persson, Nexeos sjef for salg og markedsføring i Norden, om hva han tror, men hverken han eller andre i Nexeos europeiske organisasjon vil eller kan uttale seg på nåværende tidspunkt.

Den som i pressemeldingen kan si noe om sammenslåingen og synergiene mellom de to kjemigigantene er Univars konsernsjef, David Jukes:

– Oppkjøpet er gjort for å skape en premium global, distributør av plast, kjemikalier og ingredienser. Det gir store muligheter for kunder, leverandører, ansatte og investorer, uttaler Jukes.

Univar har distribusjonsanlegg i Nord-Amerika, Vest-Europa, Asia og Stillehavsområdet og Latin-Amerika. For Sverige og Norge har selskapet altså sitt kontor i Malmö.

Nexeo er, som Univar, aktiv med distributørfasiliteter i Nord-Amerika, Asia og Europa og med salgskontor for Norden i Stenungssund i Sverige.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078