23948sdkhjf

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Som Plastforum tidligere har meldt har det helt siden november 2017 vært rykter i markedet om at Braskem kunne bli kjøpt opp av LyondellBasell. Alt tyder nå på at handelen kan bli noe av.

Det var i november 2017 at de første signalene kom om at den amerikanske kjemi- og plastgiganten LyondellBasell skulle ha lagt inn bud på brasilianske Braskem. Sistnevnte er stor på produksjon av polyolefiner, slik LyondellBasell selv også er. Men Braskem er i tillegg veldig kjent for sin bioplastproduksjon fra sukkerplanter. Og dette kan være interessant i en tid hvor miljøvern og sirkulær økonomi er så høyt på dagsordenen.

LyondellBasell skal etter ryktene å dømme nå være villige til å punge ut med 11,4 milliarder USD for Braskem. Det drar seg raskt mot 90 milliarder NOK.

Majoritetsaksjonæren Odebrecht SA, som eier 50,1 prosent av Braskems aksjer, har tidligere visstnok vært relativt kjølig til pristilbudet på Braskem. Nå synes partene å være enige.

Reuters har nylig kommer med nye opplysninger der det skrives at de involverte parter skal være klare til å signere kontrakten i midten av oktober. Så får vi vente en drøy måned til før vi får bekreftet holdet i ryktene!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141