23948sdkhjf

Velox er kjøpt av IMCD

29. august kom meldingen om at IMCD kjøper Velox GmbH, med de vanlige forbehold om nødvendige godkjenninger. IMCD styrker dermed posisjonen som distributør av polymere materialer, tilsetningsstoffer og spesialkjemikalier.

Velox GmbH, med hovedkontor i Hamburg, ble etablert i 1993. Selskapet er en europeisk distributør med fokus på spesialiteter for plast-, kompositt-, gummi-, maling- og beleggingsindustri. Porteføljen av tilsetningsstoffer mm er betydelig. Velox har rundt 225 ansatte i 18 land og hadde i 2017 en omsetning på 155 mill. euro og resultat (EBITDA) på 5,4 mill. euro.

Piet van der Slikke, er adm. direktør i IMCD. Han sier i en pressemelding at oppkjøpet gjør det mulig for IMCD å styrke posisjonen som distributør av spesialplast og tilsetningsstoffer.

– Våre porteføljer passer godt sammen og vi kan dermed gå ut med et bredere tilbud til kundene, sier han.

IMCD har kontorer i hele Norden/Baltikum, inkludert Oslo. Tore Rasmussen, som har ansvaret for polymersalget i Norge, sier til Plastforum at Velox vil være et solid tilskudd til IMCDs egen portefølje, spesielt på komposittsiden. Her har IMCD fra før epoksy og vinylester, mens Velox også har umettet polyester, bl.a. fra Polynt (tidligere Reichhold).

I det hele tatt har Velox mange kjente råvarenavn i porteføljen som gjør at porteføljen får et kraftig tilskudd.

Sjef for polymersalget i Norden er Claes Torkelsson. Til svenske Plastforum sier han at det er altfor tidlig nå å spekulere i hvordan organisasjonen vil se ut i Norden, men at den vil berøres av oppkjøpet er innlysende.

Det går veldig bra for IMCD for tiden, og selskapet rapporterer en resultatforbedring på 24 prosent i 1. halvår i år. I pressemeldingen skriver selskapet at oppkjøpet av Velox GmbH vil bli betalt med tilgjengelige kontanter og eksisterende bankfasiliteter.

Handelen krever konkurransemyndighetenes godkjennelse. Kjøpesum vil ikke bli offentliggjort.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094