23948sdkhjf

Forskningsrådets innovasjonspris til Zivid Labs

Teknologiselskapet Zivid Labs åpner nye muligheter for industrien med et 3D-kamera som gir roboter menneskesyn. Under Arendalsuka 2018 ble selskapet tildelt Forskningsrådets innovasjonspris på 500 000 kroner for sine kameraløsninger.

Det var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen som delte ut prisen på et arrangement under Arendalsuka.

– Norge har en unik posisjon og mulighet for å ta en viktig rolle når det gjelder grønn og bærekraftig industri. Med langsiktig satsing på forskning og innovasjon har Zivid utviklet et 3D-kamera som gir helt nye muligheter i industrien. Vi trenger flere slike bedrifter i Norge og Forskningsrådets innovasjonspris er vel fortjent, sa næringsministeren ved tildelingen.

 Flere pristildelinger

Plastforum har tidligere hatt omtale av Zivid Labs og kameraløsningene, der Eker Design har vært designbyrå. Selskapet har allerede fått designprisen Red Dot Design Awards i konkurranse med over 6.300 andre internasjonale produkter. Juryen valgte Zivid One 3D-fargekamera for kvalitet, funksjonalitet og estetikk. 

Nå har de altså også mottatt Forskningsrådets innovasjonspris for 2018.

 Kunder fra hele verden

3D-kameraet som Zivid har utviklet gjør roboter i stand til å skjelne avstand, form og farge på objekter. Det gjør det mye lettere å automatisere og robotisere manuelle oppgaver i stort sett alle typer av næringer.

– Zivid har utviklet et imponerende produkt, med sitt 3D-kamera som gir roboter øyne. De er et godt eksempel på at langsiktig satsing på forskning og innovasjon gir verdiskaping og nye bedriftsetableringer, sa adm. direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet ved tildelingen av innovasjonsprisen.

Gründerne Henrik Schumann-Olsen og Øystein Skotheim jobbet i SINTEF i femten år som forskere på områdene bildeanalyse, optiske sensorer og maskinsyn før Zivid Labs ble etablert sommeren 2015 med SINTEF Venture som hovedeier. Allerede har selskapet kunder fra hele verden, og har nylig etablert salgskontor i USA.

 I sterk vekst

– Det føles bra at de årene vi har brukt på FoU viser seg å gi avkastning og at vi nå er et selskap i hurtig vekst. Vi opplever stor interesse fra folk som vil jobbe hos oss, og fra potensielle kunder nasjonalt og internasjonalt. Det er en ære å få Forskningsrådets innovasjonspris, og støtten vi har fått fra Forskningsrådet underveis har vært viktig for at vi har kommet dit vi er i dag, sa Henrik Schumann-Olsen.

Forskningsrådets innovasjonspris er på 500 000 kroner, og gis årlig til en virksomhet som har utmerket seg med eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og på den måten skapt forskningsbasert innovasjon.

Mer om Zivid Labs og 3D-kameraet finner du på www.zivid.com

Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094