23948sdkhjf

Fikk første bestilling på TITAN53-moduler

Hexagon Lincoln, datterselskap i Hexagon Composites, har kapret den første ordren på de nye TITAN®53 Mobile Pipeline – eller gasstransportmoduler på norsk. Dette er foreløpig verdens største komposittanker for gasstransport på veier. Ordren har en verdi på 86 mill. kroner.

Ordren på de nye TITAN53 transportmodulene kom fra Xpress Natural Gas LLC (XNG), en ledende, amerikansk gassdistributør. Totalverdien er på 10,6 millioner USD eller rundt 86 mill. kroner.

De store komposittankene skal settes inn i et distribusjonssystem for gass til bedrifter, offentlige bygninger og til hele lokalsamfunn i USA som ikke er koblet til et fast gassrørledningssystem.

Den 53 fot lange TITAN-beholderen ble lansert på en internasjonal gasskonferanse i Washington DC i slutten av juni i år. Den kan frakte 40 prosent større nyttelast enn den foregående generasjon av TITAN-tanker.

Beholderne er et godt eksempel på hvordan Hexagon Composites tilpasser sin trykkbeholderteknologi for komposittanker til et bredt spekter av applikasjoner for komprimert naturgass, hydrogen og industrielle gasser.

De nye TITAN53-modulene er tilpasset det amerikanske markedet, og oppfyller kravene til GVWR (brutto kjøretøyvekt) i alle delstater.  

USAs Department of Transportation (US DOT), det vil si det amerikanske samferdselsdepartementet, har nylig gitt godkjennelse til å bruke TITAN53 for gasstransport på amerikanske veier.

Det er ventet at leveringen av modulene starter i 4. kvartal i år og fullføres i løpet av 1. kvartal 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125