23948sdkhjf

Plastposesalget har sunket 86 prosent i sju engelske matvarekjeder

Salget av plastbæreposer i de sju største, engelske supermarkedskjedene har falt voldsomt siden innføringen av en poseavgift på 5 pence i 2015. Salget har gått ned med 86 prosent på tre år i disse kjedene!

Det var i 2015 at avgiften på 5 pence ble innført. Og de sju største supermarkedskjedene kan altså registrere en voldsom nedgang i bruken. De siste tallene fra myndighetene viser at kundene kjøpte nesten 25 prosent færre bæreposer i perioden 2017/18 sammenlignet med året før. Det er en nedgang på nesten 300 millioner poser!

Nedgangen i tallet tas godt imot av miljøminister Michael Gove, som mener at tallene viser at om man gjør enkle saker og ting i fellesskap kan det bidra til å stoppe mer unødig plasttilførsel til miljøet.

En nylig studie gjort av The Centre for Environment, Fisheries and Aquaculture Science (Cefas) viser at siden avgiften på 5p på plastposer ble innført, har det vært en estimert reduksjon på 50 prosent av plastposer som havner i havet. Og det er samtidig vært en kraftig, prosentvis nedgang i plastposer som er funnet ved gjennomførte

trålundersøkelser av havbunnen i Storbritannia sammenlignet med tilsvarende undersøkelser i 2010.

Cefas sier i en kommentar at det er oppmuntrende å se at redusert bruk av plastposer i hele samfunnet nytter og at det å jobbe sammen gjør at man kan takle problemer med avfall til marint miljø på en fornuftig måte: nemlig ved å redusere, gjenbruke og gjenvinne!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094