23948sdkhjf

Borealis kjøper gjenvinningsselskap i Østerrike

Borealis forteller at konsernet har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i det østerrikske selskapet Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH. Transaksjonen er underlagt godkjenninger fra myndighetene.

Ecoplast, basert i Wildon, Østerrike, behandler hvert år rundt 35 000 tonn plastavfall fra husholdninger og industrielle aktører. Avfallet gjøres om til høykvalitets LDPE- og HDPE-resyklat, for bruk i produksjon av plastfilm- og folie, men også til andre produkter.

Den nye konsernsjefen i Borealis, Alfred Stern, sier i en kommentar at det er et logisk neste skritt for Borealis å utvide konsernets muligheter for mekanisk gjenvinning, noe han anser som selve nøkkelen til bærekraft og sirkulær økonomi.

– Borealis ønsker å være leverandør av plastløsninger i en sirkulær økonomi. Vi ser Ecoplast som et viktig supplement til selskapet mtm i Tyskland som Borealis også eier. Tyske mtm fokuserer på stive produkter, basert på sprøytestøping. Ecoplasts kjernekompetanse, fleksibel resirkulering av svært forurenset husholdnings- og kommersielt avfall, gjøres om til materialer som er egnet for tynnfilmproduksjon, avslutter CEO, Alfred Stern.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.312