23948sdkhjf

SABIC lanserer «plank» for store belastninger

Sabic meldte 30. juli om lanseringen av nye paneler for bygg- og anleggsbransjen, varemerket Stadeck. Panelene eller lemmene tåler stor nyttelast. De er laget av glassfiberforsterket termoplast, er ekstremt lette og gir betydelige fordeler for et bredt spekter av konstruksjonsapplikasjoner og byggeteknikker der vektbesparelse er viktig.

Panelene er ikke særlig tykke, men Sabic forteller at innovativ konstruksjon og design gjør dem bemerkelsesverdig sterke. I tillegg har panelene god vær- og kjemisk motstand, antiskliegenskaper og er brannsikre. Stadeck-panelene er sertifisert etter NEN-EN 12811-1, noe som gjør dem godt egnet for bl.a. stillasapplikasjoner.

Sabic sammenligner panelene med standard treplank, som ofte brukes i byggebransjen, og skriver i en pressemelding at deres paneler er et mer bærekraftig alternativ, grunnet god resirkulerbarhet og betydelig vektbesparelse, som kan utgjøre så mye som 60 prosent.

Også kostnadsbesparelsene oppgis å være store, opptil 32 prosent. Det gir panelene betydelige økonomiske fordeler over en lang levetid.

Stadeck-panelene er både korrosjonsfrie og fuktresistente, og altså med en betydelig lengre levetid enn treplanker. De er spesielt godt egnet til å bygge applikasjoner som stillas, rammeverk, rekkverk, flomvegger, brygger, rullestolramper osv. De monteres hurtig og er også godt egnet for midlertidige applikasjoner som gulv ved arrangementer og festivaler.

Panelene kan produseres i forskjellige farger, som tre-, stein- og gressvarierte farger, og de leveres i følgende standardmål: tykkelse 55 mm; bredde 230 mm; og lengder på 3.000 mm og 6.000 mm.

Ønskede, tilpassede lengder kan leveres på forespørsel.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093