23948sdkhjf

Færch Plast overtar 4PET Group

Danske Færch Plast har ervervet det nederlandske gjenvinningsselskapet 4PET Group. I en kommentar til oppkjøpet sier ledelsen i Færch Plast at dette skal sikre bærekraftige matbrett i plast.

4PET Group er en betydelig europeisk aktør for produksjon av flatekstrudert PET-folie/-plater inkludert en avansert kvalitetskontroll av alt som skal brukes i produkter i kontakt med næringsmidler. Selskapet har 200 ansatte på fire produksjonssteder og hadde en omsetning på mer enn 50 millioner euro i 2017.

Resirkuleringssystemet til selskapet består bl.a. av en «vugge-til-vugge»-løsning for både PET-flasker og matbrett fra avfallsstrømmene fra næringsmiddelemballasje.

Selskapet er langt framme i flatfolieproduksjon basert på gjenvunnet plast. Nå skal 4PET bidra til at Færch Plast blir en av verdens første, integrerte emballasjeleverandører som kan vise til en sirkulær økonomi for gjenvinning av matbrett, inkludert svart plast, og i større, industriell skala.

 

Lars Gade Hansen er adm. direktør i Færch Plast og ser oppkjøpet som et virkelig gjennombrudd for bærekraft og bruk av gjenvunnede plastmaterialer i emballasjeindustrien

– 4PET har utstyr og en moderne infrastruktur for å kunne sortere og behandle bl.a. brukte plastbrett for mat. Brukte brett blir dermed råmateriale for nye produkter som skal være i kontakt med næringsmidler, sier Gade Hansen.

 4PET Group har i mange år tilbudt «flaske til flaske»-løsninger, og har samtidig observert den store veksten hva gjelder markedet for PET-skåler.

– Vi er veldig stolte over at vi er blant de første som tilbyr en industriell løsning også for «brett-til-brett»-løsninger. Med vår teknologi resirkulerer vi og behandler PET av hvilken som helst farge, inkludert svart emballasje, forklarer Jean-Loup van de Wiele, en av grunnleggerne og adm. direktør i 4PET Group.

Han og medstifteren, finansdirektør Hans Kuipers, utrykker å være glade for å bli med Færch på en akselerert vekst for resirkulerte materialer til emballasjeindustrien. De to grunnleggerne vil fortsette å eie en «betydelig andel» av 4PET aksjer og vil fortsette å drive selskapet under dansk eie.

 – Med overgang fra en lineær til en sirkulær økonomi blir plastmatemballasje et bærekraftig emballasjevalg for næringsmiddelindustrien. Med avansert teknologi og produktinnovasjon kan Færch Plast tilby emballasjeløsninger som forlenger holdbarheten og holder maten frisk og trygg, avslutter Lars Gade Hansen.

Transaksjonen forventes å være avsluttet i tredje kvartal 2018, med forbehold om bl.a. godkjenninger fra konkurransemyndighetene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.16