23948sdkhjf

Ny kontrakt til Ulstein

Ulstein Verft har inngått en byggekontrakt med tyske Bernhard Schulte på et serviceoperasjonsskip (SOV) av type ULSTEIN SX195 design, utviklet av Ulstein Design & Solutions.
Fartøyet skal støtte opp under vedlikeholdsarbeidet som GE Renewable Energy har på den tyske vindfarmen Merkur Offshore. Prosjektet er utviklet i samarbeid med WINDEA Offshore, som er Bernhard Schultes partner på offshorevindprosjekt. 
- Ulstein Verft er et svært pålitelig verft og vi gleder oss til å samarbeide med Ulstein igjen. Vi har jobbet tett og godt sammen på to tidligere prosjekt og begge disse fartøyene fungerer svært godt i operasjon, seier Matthias Müller, administrerende direktør i Bernhard Schulte Offshore GmbH.
- Vi har tidligere designet og bygd flere skip innen fornybar energi. Berekraftig vekst er svært viktig for oss og vi ser fram til å jobbe sammen med Berhhard Schulte, som er en svært pålitelig og viktig aktør innen dette feltet, sier konsernsjef i Ulstein Group, Gunvor Ulstein.
- Dette blir vårt tredje serviceoperasjonsskip til Bernhard Schulte og det skal leveres tidlig i 2020. De to første ble levert i 2016 og 2017. Vi skal gjøre vårt beste for å oppfylle forventningene deres også denne gangen, kommenterer administrerende direktør Kristian Sætre i Ulstein Verft.
Fartøyet er av typen SX195 design, utviklet av UDS over tid, er modifisert for å oppfylle spesielle krav i GE Renewable Energy-tenderet og skipseierens ulike vagl av utstyr. Det har en stor og sentralt plassert W2W-rørslekompensert gangvei og tårnheis for overføring av personell og last til vindturbinene. Videre er det også en 3D-kompensert kran som kan løfte opp til to tonn. Det drivstoffeffektive skipet har godt planlagt logistikk om bord, med stor lagerkapasitet, der halvparten er under tak i et kontrollert miljø, og med trinnløs overgang til offshore-installasjonene. Hovedutstyret er plassert i aktre enden av skipet og arbeidsoperasjonane skjer herfra. Det vil da være naturlig å holde skipet med aktre enden, X-STERN® , mot været. Dette reduserer slag, støy og vibrasjoner, noe som gir god søvn og bedre hvile. 
SX195-designet, et skip som måler 93,4 meter i lengde og 18 meter i bredden, er optimalisert for offshorevind. Skipet har innredning for 120 personer. Fasilitetene om bord er moderne og av høy kvalitet. Dette skipsdesignet er fleksibelt og attraktivt for arbeid innen område som O&M (drift og vedlikehold) eller som konstruksjonsstøtte, og særlig ved forhold der været og sjøen er utfordrende.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078