23948sdkhjf

Abyss etablerer nytt teknologiselskap

Satser på teknologi de har utviklet selv, på Nordvestlandet.
Det lokale konsernet Abyss Group melder i en pressemelding at de har etablert et nytt teknologiselskap som skal utvikle ny teknologi for havbruk, i Kristiansund.

Det nye selskapet kommer til å hete Ocein AS, og Torbjørn Mikkelsen er ansatt i stillingen som prosjektleder. Ifølge pressemeldingen fra Absyss har han lang erfaring fra offshore- og havbruksnæringen.

– Vi har sett svært gode resultater av denne teknologien etter den første lanseringen, og får tilbakemeldinger om at dette er en nært revolusjonerende løsning for notvask og undervannsarbeid i oppdrettsmerdene, sier Torbjørn Mikkelsen i pressemeldingen.

To produkt klare

To produkt skal allerede være klare for markedet, og selskapet skal fortsette med å utvikle nytt utstyr. Blant de nye produktene er «Stealth Cleaner», en kombinasjon av en notvasker og en undervannsrobot. Denne skal kunne vaske nøtene i oppdrettsanlegg. Denne skal også utvikles videre for å kunne utføre flere oppgaver innenfor havbruksbransjen.

– Torbjørn Mikkelsen har en veldig god teknisk kompetanse og kjenner bransjen svært godt. Han skal nå lede den videre utviklingen av selskapet, og kommersialiseringen av «Stealth Cleaner», sier administrerende direktør i Abyss, Victor Jensen i pressemeldingen.

Lerøy Midt har vært med på prosjektet som en referansekunde, og selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge.

– Vi ser et stort potensial for videreutvikling av denne og andre teknologier for bransjen. Vi jobber også tett med vår samarbeidspartner Kystdesign, som produserer Stealth Cleaner for Ocein. Kystdesign er en av verdens ledende produsenter av offshore arbeids-ROVer, og sørger for at vi kan føle oss trygge på at ROVen har den kvaliteten som en slik arbeidshest må ha, sier Jensen videre.

Kontor og verksted skal være i Kristiansund, mens en del av produksjonen blir hos leverandørene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25