23948sdkhjf

Leverer tankene til det første hydrogenfartøyet i USA

Hexagon Compositums’ datterselskap i USA, Hexagon Lincoln, har fått ordren på leveranser av høytrykkstanker for det første hydrogenbrenselcellefartøyet i Statene.

Selskapet Golden Gate Zero Emission Marine har fått et tilskudd på tre mill USD fra California Air Resources Board, støttet av programmet «California Climate Investments», for å bygge det første brenselcellefartøyet i USA.

Nullutslippsfartøyet vil være det første av sitt slag i USA, og blir en spennende prøve på bruk av brenselceller for kommersiell, maritim transport.

Den 70-fots katamaranen, «Water-Go-Round» får en topphastighet på 22 knop. Båten er drevet av to elektriske motorer, brenselceller og batteripakker. Tankene fra Hexagon Composites vil inneholde nok hydrogen for å operere fartøyet i opptil to dager mellom hver tanking.                                              

– Staten California har en internasjonal tetposisjon hva gjelder å ta i bruk hydrogen som drivstoff. Vi er svært glade for å være med på dette og vi tror virkelig at prosjektet skal bli en døråpner for brenselceller i maritim industri. Det viser at nullutslippsteknologi allerede er tilgjengelig, sier Trond Seth, visepresident Hydrogen Business Unit i Hexagon Composites.

Han presiserer at hydrogen er en ren og sikker energibærer som kan brukes som drivstoffkilde i et bredt spekter av applikasjoner, og som enkelt kan lagres i stor skala.

– Livsyklusegenskapene til kompositttrykksylindere, med en innvendig plastliner og karbonfiberstruktur, gjør dem mer egnet for lagring av hydrogen enn alternativer med metallinere, hevder Trond Seth.

Fartøyet skal være driftsklart i midten av 2019. De første tre månedene vil båte operere i San Francisco Bay.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142