23948sdkhjf

Storordre til Hexagon Composites

Hexagon Composites skal levere tanker for komprimert hydrogen for serieproduksjon av elektriske kjøretøy basert på brenselcelleteknologi (FCEV). Systemet skal lanseres av en underleverandør til bilprodusentene (OEM) og verdien av leveransene overstiger én milliard kroner over en femårs periode.

Hexagon utvikler for tiden tankene for å støtte forventede produksjonsaktiviteter allerede fra 2020. Produksjonen er planlagt å løpe i minst fem år. Hexagon estimerer at den samlede verdien for utvikling og serieproduksjon ligger i størrelsesorden USD 120 til 150 millioner (ca 1,0  til 1,2 milliarder kroner).

Kundeavtalen har stor strategisk betydning for Hexagon Composites og ledelsen legger for tiden ned betydelige ressurser for å få suksessen til slike prosjekter inkludert arbeidet med å få vedtak som støtter bruk av hydrogen i kombinasjon med brenselcelleteknologi. Det er et svært aktuelt brenselsalternativ for drift av fremtidens biler.

Avtalen Hexagon Composits har inngått bekrefter selskapets gode posisjon som en tankutvikler for FCEV-industrien. Prosjektet utnytter Hexagons fasiliteter i Nebraska, Ohio og Kassel.

– Hexagon har blitt aktivt støttet i prosessen av Mitsui & Co. Ltd., vår strategiske alliansepartner. Dette er et godt eksempel på fordelene med alliansen mellom de to selskapene når det gjelder å øke vår globale rekkevidde, sier Jack Schimenti, konserndirektør for Hexagon Composites ASA i en kommentar til valget.

Hydrogen er en ren og sikker energibærer som kan brukes som drivstoff for kraft i et bredt spekter av applikasjoner, og kan enkelt lagres i stor skala. Livsyklusegenskapene til trykksylindere i kompositt, med plastforbindelser og karbonfiberstruktur, gjør dem, ifølge Hexagon Composites bedre egnet for lagring av hydrogen enn metallforede alternativer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078