23948sdkhjf

Pipelife lanserer STORE, dobbeltveggede rør

Pipelife Norge kan som eneste rørleverandør nå tilby dobbeltveggede PP-rør med nominell innvendig diameter (DN/ID) 1200 og 1400 mm – og med kvalitetsmerket Nordic Poly Mark. Rørene vil inngå i selskapets Pragma Infra-sortiment.

I en pressemelding skriver Pipelife at de har tatt konsekvensen av at Norge og Verden har fått et våtere, varmere og villere klima. Det skaper stadig større utfordringer når det gjelder å kontrollere økte overvannsmengder.

Europas største dobbeltveggede PP-rør har integrert muffe, og med et komplett dele-program. De nye rørene fås i dimensjonene DN/ID 1200 og 1400 mm.

De nye dimensjonene, som skal være de største av denne typen i Europa, produseres ved fabrikken i Surnadal. Pipelife håper at rørene vil bli en bestselger både innenlands og i utlandet. Fabrikken er forøvrig ledende på slike rør internt i Pipelife-konsernet.

Produktsjef Bård Moen innrømmer at det har vært et krevende arbeid å utvikle rør som tilfredsstiller kundenes krav til både funksjonalitet og brukervennlighet samtidig som de skal tilfredsstille de strenge kvalitetskravene i Nordic Poly Mark.

– Dette har vært et utfordrende og langvarig innovasjonsprosjekt for både utviklingsavdelingen og produksjonen vår, men nå har vi altså klart det som ingen har lyktes med før – å lage et stort PP DV-rør med integrert muffe og som møter alle kravene i Europas strengeste rørstandarder. Vi er veldig fornøyde og svært forventningsfulle til nå å kunne tilby produktene til entreprenører, vegbyggere, kommuner og andre av våre kunder, sier Moen. Fram til nå har Pipelife hatt PP DV-rør opp til ID 1000 mm i porteføljen.

Å erstatte betongrør under veier, er bare ett av målene med de nye produktene. Pipelife skriver at det vil være behov for de nye Pragma Infra-rørene både som stikkrenner gjennom veg og andre steder der store mengder overvann skal håndteres. Bedriftens salgssjef på VA, Ragnar Holth, forteller om stor interesse for de nye, store rørene, spesielt fra entreprenørene på de store vegprosjektene som pågår eller planlegges de kommende årene. Han mener de nye, lette og store dimensjonene av plastrør, vil bidra til å sette fortgang i erstatningen av tradisjonelle betongrør under veier, også på eksportmarkedene.

Pipelife har, som eneste rør-leverandør i Norge, publisert miljødeklarasjoner (EPDer) på disse og flere andre av rørproduktene sine. I forhold til en del andre rørsystemer setter store DV-rør av PP merkbart mindre CO2-avtrykk gjennom livsløpet. Det kan få stor markedsmessig betydning.

Frakt av rørene fra Surnadal, særlig til Europa, vil, på store prosjekter, skje med båt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08