23948sdkhjf

Akva Group kjøper Egersund Net

AKVA Group kjøper Egersund Net for 750 millioner kroner.
Akva Group har nettopp inngått en intensjonsavtale med Egersund Group om oppkjøp av alle aksjer i Egersund Net, skriver iLaks.no .

Kjøpesummen som skal betales av Akva, er basert på en enterprise-verdi av Egersund Net på 750 millioner kroner. Av kjøpesummen forventes 70 prosent å bli gjort ved utstedelse av 7,5 millioner aksjer i Akva til Egersund Group (basert på en kurs på 70 kroner). De gjenværende 30 prosent gjøres opp kontant, opplyser AKVA group i en børsmelding, ifølge iLaks.no.

Forventer synergier
Egersund Net utfyller AKVAs produkt- og tjenestetilbud, ved å legge til nøter og fortøyninger til porteføljen. Etter fullføring av transaksjonen, vil AKVA kunne betjene sine kunder mer effektivt og utvikle bedre løsninger for hele oppdrettssyklusen med en mer komplett teknologi- og tjenesteleverandør med styrket geografisk tilstedeværelse. Videre vil Egersund Nets teknologi, produkter og ekspertise bli gitt tilgang til et bredere geografisk område gjennom AKVAs globale tilstedeværelse og distribusjonskanaler, skriver selskapet i meldingen.

- Vi er svært fornøyde med denne muligheten og ser frem til å jobbe med Egersund Group i denne transaksjonen. I løpet av de siste årene har vi sett konkurransen innen merdbaserte løsninger bli stadig tøffere. Våre kunder forventer kun det beste, og ved å slå oss sammen vil vi ha det beste grunnlag for å styrke vår samlede verdi som vil gjøre våre kundeinteraksjoner og grensesnitt mer effektive. Dette vil også gjøre det mulig for oss å akselerere utviklingsarbeidet for å optimalisere våre totale merd, nett og fortøyningsløsninger, sier AKVA group-sjef Hallvard Muri som forventer betydelige salgssynergier fra oppkjøpet.
( Hør mer om om hvordan Akva Group ser for seg fremtiden i havbruksnæringen på Plast- og komposittkonferansen 2018. Program og påmelding får du ved å klikke på banneret over. red.anm. )
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08