23948sdkhjf

Verdens første CE-merking av glassfiberstrukturer

Fiberline Composites A/S, på danske Fyn, mener å være det første og eneste selskapet i verden som nå kan tilby CE-merking av strukturelle profiler i glassfiberkompositt. Det skjer i løpet av mai 2018.

CE-merkingen har vært brukt i flere tiår for konvensjonelle byggematerialer som stål og betong. Nå kan Fiberline Composites, som produserer komposittelementer, også vise en slik merking for et bredt spekter av profiler.

I en pressemelding opplyser selskapets sjef for Building & Construction, Torben Rønlev, at CE-merkingen er banebrytende.

– Den løfter Fiberline Composites opp i en helt ny divisjon. Kundene kan sammenligne glassfiberkomposittenes egenskaper med andre byggematerialers. Dermed kan de stole på kvaliteten i våre produkter, sier Torben Rønlev.

 Prosessen med å få etablert CE-merking har pågått en god stund. Dette fordi glassfiberkompositter fortsatt blir betraktet som et nytt materiale i byggebransjen. Derfor eksisterer det ikke harmoniserte standarder til materialet.

Nå baner den nye merkingen vei for bærekraftig bygging med komposittmaterialer. CE-merkingen er en garanti for at produktene oppfyller det som produsenten lover samt gjeldende kvalitets- og lovkrav i EØS-landene. Med CE-merkingen blir det derfor lettere å få godkjent bygninger som benytter seg av Fiberline Composites konstruksjonsprofiler.

– Fra nå av vil det være et trygghetsskapende merke som gjør det enklere for våre kunder å bruke glassfiberkompositt i bærekraftige bygninger i hele EU, avslutter Torben Rønlev.

(Kilde: plastforum.dk/Benita Dreyer-Andersen)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14