23948sdkhjf

Brødr. Aa: Båt nummer 19 levert Rødne Fjordcruise

Det er tett mellom båtleveringene hos Brødrene Aa i Hyen om dagen. Rødne Fjordcruise fikk nylig overlevert karbonfiberkatamaranen «Rygerdronningen». Båten kan ta 297 passasjerer, er spesialdesignet for sightseeing og skal gå i turistrute på Lysefjorden i Rogaland.

Det er ikke første gang at Rødne er i Hyen for å overta et nybygg. Rederiet har totalt kjøpt hele 19 fartøyer fra Brødr. Aa. Det gjennom en periode på 50 år, de 12 siste i karbonfiber. De har følgelig vært en svært viktig aktør i karbonfibereventyret som Brødr. Aa har vært gjennom de siste 15 årene. Rødne var partner i utviklingsprosjektet som førte frem til den første kommersielle karbonfiberbåten, «Rygerdoktoren», i 2001. Rederiet kjøpte deretter fire karbonfiberfartøyer til fra Hyen-verftet før andre rederier fikk øynene opp for drivstoff- og miljøgevinstene slike båter gir.

– Rødne har vært pioner på miljøvennlige karbonfiberfartøyer og det er svært gledelig for oss at rederiet har fått levert båt nummer 12, som også er blitt deres største så langt, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa.

«Rygerdronningen» er 37 meter lang, 10 meter bred og tar 297 passasjerer. Fartøyet har store panoramavinduer i hoved- og aktersalongen, og har sittegrupper med en kombinasjon av sofamoduler og stoler. I aktersalongen er det plassert en romslig kiosk. Utvending er det lagt til rette for at skuelystne turister kan nyte utsikten fra flere nivåer på båten.

Fra april til september vil båten for det meste ha med gjester som skal se Preikestolen, Fantahålå, Hengjandefossen og de andre attraksjonene i Lysefjorden. På kveldstid kan ulike grupper leie båten.

Tidlig på høsten vil «Rygerdronningen» bli rigget om og får bl.a. flere bord i salongene. Med plass til små og store grupper på opp mot 250 gjester blir båten endret til en opplevelsesscene for mat, kultur og historieformidling til sjøs.

– Vi er stolte over å kunne levere «Rygerdronningen» til en nær og god samarbeidspartner som Rødne er for oss. Vi er svært takknemlige for det femti år lange samarbeidet vi har hatt. Vi håper det vil fortsette i mange år fremover, avslutter Tor Øyvin Aa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062