23948sdkhjf

Ny PILOT-E-utlysning trenger innspill fra bransjen

PILOT-E lyser ut 100 millioner kroner til fremtidens klimanøytrale industri og miljøvennlig maritim transport. Nå inviterer Forskningsrådet ulike bransjeaktører til dialog om innretningen på utlysningen slik at PILOT-E kan bidra til å forsere og stimulere næringenes ambisjoner for miljøvennlige energiløsninger.

– Utlysningen i PILOT-E utformes i dialog med næringene og andre samfunnsaktører som skal ta i bruk de nye, miljøvennlige løsningene. Derfor oppfordrer vi bransjeaktørene om å benytte seg av muligheten de nå får til å være med på å forme den endelige utlysningen, sier John Arne Røttingen, adm. direktør i Forskningsrådet.

 Bredt samarbeid for grønn konkurransekraft

PILOT-E er et samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova og dekker hele kjeden av virkemidler fra idé til marked. Utlysningen i 2018 vil være rettet mot prosjekter som skal realisere fremtidens klimanøytrale industri. I tillegg er det en ny mulighet for prosjekter innen miljøvennlig, maritim transport.

PILOT-Es utlysninger i 2016 og 2017 ble møtt med svært god respons. I år er det satt av 100 millioner kroner fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. ENERGIX-programmet finansierer PILOT-E utlysningen med 50 mill. kroner. I tillegg vil sluttkunden som skal ta i bruk den nye løsningen kunne kvalifisere for investeringsstøtte fra Enova.

 Slik kommer du med innspill

Den foreløpige utlysningsteksten for 2018 er publisert på PILOT-Es hjemmeside. De tematiske avgrensingene og prioriteringene er bare foreløpige og vil kunne bli endret basert på innspill som måtte komme.

På nettsiden til PILOT-E finnes en oversikt over åpne dialog- og informasjonsmøter i ukene som kommer. Du kan delta på møter, sende dine kommentarer til post@pilot-e.no, eller ta direkte kontakt med kontaktpersoner for PILOT-E på e-post eller telefon som du finner på hjemmesiden.

Frist for å komme med innspill er altså 1. juni. Endelig tekst publiseres senest 10. juni. Søknadsfristen om midler blir 10. oktober 2018.

Les mer på PILOT-Es nettside www.pilot-e.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079