23948sdkhjf

Satser på elektrifisering av fjordene

Etter stor vekst innen elektriske bilferjer står nå passasjerferjene for tur.

Det melder Innovasjon Norge, som i 2017 ga 10 millioner til utvikling av Future of the Fjords, en hel-elektrisk turistbåt som inntar Nærøyfjorden i løpet av 2018.

Båten produseres av Brødrene Aa og uttesting starter neste uke.

15 prosent til olje og gass

– Norge er en pioner innen sjøfart, og denne type skip tar oss nærmere en utslippsfri transportsektor, sier Nina Broch Mathisen, direktør Innovasjon Norge Vestland, som dekker Sogn og Fjordane og Hordaland.

I 2017 de tjenester for over 1,3 milliarder kroner. Store deler av budsjettet var viet industri og tjenesteyting samt maritime og marine næringer.

– Vi ser en sterk økning i tilskudd til teknologi- og informasjonsnæringene. I 2017 ga vi det største tilskuddet noensinne fra IN Vestland, 40 millioner kroner, til disruptive technologies. Men det er verdt å merke at den mer tradisjonelle olje- og gass-sektoren sto for 15 prosent av tilskuddene, sier Broch Mathisen. 

Igangsetting

Innovasjon Norge som helhet leverte i 2017 tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv. Det er en økning på 24 prosent fra 2014 til 2017.

– På vegne av alle mine kolleger er det gledelig å kunne presentere 2017-resultatene, vårt beste resultat så langt, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.  

Fokuset dette året har vært økt tilgang på risikokapital, eksport og internasjonalisering.  

– Ni av ti bedrifter oppgir at Innovasjon Norges bidrag i høy grad har vært utslagsgivende for at deres prosjekt ble satt i gang. Det viser at vi bidrar til omstillingen av norsk næringsliv, gjennom at nye og etablerte bedrifter utvikler seg, sier Traaseth.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096