23948sdkhjf

EU-oppfordring: Øk bruken av gjenvunnet plast

EU-kommisjonen oppfordrer nå selskap over hele Europa til å komme med frivillige tiltak (voluntary pledges) for å øke innholdet av gjenvunnet plast i nye produkter.

Målsettingen er at ti millioner tonn gjenvunnet plast skal inngå i nye produkter i EU-området innen 2025. Det tilsvarer rundt 20 prosent av dagens plastråvarevolum i EU-landene.

Bakgrunnen for EU-kommisjonens oppfordring er å finne i strategien for plast i en sirkulær økonomi som ble presentert i januar i år. Målet med en felles strategi er å styre investeringer i riktig retning for å øke gjenvinningen av plast og redusere avfallsmengden, både på landdeponier og i naturen generelt. Kommisjonen ønsker også å se innovasjoner og økt samarbeid mellom alle nøkkelspillere i verdikjeden.

Strategien foreslår og diskuterer forskjellige tiltak og innsatser for å nå visjonen om en sirkulær plastøkonomi. Ett av hovedpunktene er å arbeide for at markedet for de sekundære plastråvarene utvikles og at gjenvinningen og gjenbruk blir lønnsom for selskapene.

Interesserte selskaper og/eller bransjeorganisasjoner kan til og med 30. juni 2018 sende sine kommentarer og forslag til EU-kommisjonen.

(Norge omfattes av plaststrategien gjennom EØS-avtalen. Norske selskaper som brukes plast i sine produkter gjør absolutt klokt i å tenke frivillighet i arbeidet for å øke bruken av gjenvunnet plast i nye produkter. red.anm.)

(Kilde: Plastforum SE)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11