23948sdkhjf

Borealis og UCC signerer utviklingsavtale med store polyolefinanlegg i Kasakhstan

Borealis og United Chemical Company LLP (UCC) inngikk 24. mars en avtale for utvikling av et verdensomspennende polyetylenprosjekt, herunder også med bygging av en etancracker samt PP-anlegg, i Kasakhstan.

Det var under et møte i Abu Dhabi at avtalen ble signert. Samtidig ble det inngått en statlig støtteavtale mellom de to selskapene og regjeringen i republikken Kasakhstan. Her undergent man en intensjonsavtale om å bidra til et samarbeid om bygging av et stort PP-anlegg med kapasitet på 500 000 årstonn i Kasakhstan.

Det er gjort grundige forundersøkelser og partene går nå inn i konkrete markeds- og mulighetsvurderinger som forventes å løpe frem til 1. kvartal 2019. Går alt etter planene, og myndighetene godkjenner det, vil det etableres et lokalt joint venture mellom UCC og Borealis.

 Når det gjelder PE-avtalen mellom UCC og Borealis omfatter den bygging av etanecracker og to PE-enheter basert på Borstar-teknologi. Årskapasiteten vil bli på 1,25 mill. tonn. Etancrackeren vil bli bygget med muligheter for fremtidig utvidelse. Den endelige investeringsbeslutningen på prosjektet forventes å bli tatt i 2020, med ferdigstillese planlagt i 2025.

Gjennom dette strategiske partnerskapet undersøker UCC og Borealis mulighetene for felles utvikling av Kasakhstans polyolefinindustri, noe som absolutt vil plassere landet i det globale polyolefinmarkedet. Det vill være være et viktig skritt fremover for å skape langsiktig, bærekraftig verdi for Kasakhstans petrokjemiske industri.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097