23948sdkhjf

Universal Robots økte omsetningen 72 prosent

Etterspørselen etter roboter og automatiserte løsninger i industrien er enorm over store deler av verden. Det danske selskapet Universal Robots, som produserer brukervennlige robotarmer – s.k. coboter, økte salget med 72 prosent i 2017.

Salgsinntektene i fjor nådde hele 170 mill. USD, eller rundt 1,33 milliarder NOK. Det var en økning på 72 prosent sammenlignet med året før, fortelles det i en pressemelding fra selskapet.

Omsetningsveksten er blitt godt over det selskapet budsjetterte i sine langtidsplaner i 2013: Da satte man seg et mål om at selskapet i 2017 skulle selge for 1 milliard danske kroner. Man nådde 1,125 milliarder DKK! Og siste kvartal 2017 ble det beste kvartalet i selskapets historie. Veksten ble på 61 prosent. Driftsresultatet mer enn doblet seg; fra ni til 19 prosent for året totalt.

Markedet for coboter forventes fortsatt å være en av de største vekstdriverne i automatiseringsmarkedet de nærmeste årene.

Det danske selskapet, som ble grunnlagt i 2005, er i dag en del av amerikanske Teradyne. Hovedkontoret ligger i Odense og selskapet nærmer seg en medarbeiderstab på 500 ansatte, fordelt på 22 avdelinger i 15 land. I tillegg har selskapet et forhandlernett som på verdensbasis teller over 300 partnere.  I Norge øker man nå antallet distributører.

Les mer om Universal Robots og deres coboter i kommende utgave av Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079