23948sdkhjf

Må betale millionbot

Lerøy Midt må punge ut 1,4 millioner kroner for å ha latt 25.000 laks dø i et oppdrettsanlegg. Mattilsynet har avvist oppdretternes klage.
For over et år siden fikk Lerøy Midt rekordbot fordi en stor mengde laks dødde i et oppdrettsanlegg ved Hitra.

Lot død fisk forbli i sjøen
Mattilsynet opprettholder nå boten på 1,4 millioner kroner. Det er det høyeste overtredelsesgebyret Mattilsynet har lov å gi, skriver Adresseavisen.
Store mengder laks ble hardt skadet under avlusning i mai 2016. Mattilsynet reagerer på at oppdretteren lot den skadde fisken bli i sjøen i stedet for å nødslakte.

– Det er en streng reaksjon fordi vi ser på dette som et alvorlig brudd, sier lederen for seksjon fisk og sjømat i Mattilsynet sentralt, Friede Andersen.

Første bot til oppdrettsnæringen
Hovedkontoret til Mattilsynet har brukt ett år på å behandle klagen på det regionale vedtaket fra desember 2016.

– Det er første gang Mattilsynet bruker dette virkemiddelet mot akvakulturnæringen. Det er derfor vi har brukt så lang tid på å behandle klagen, sier hun.

– For streng straff
Lerøy mener straffen er for streng. Stig Nilsen, konserndirektør for havbruk i Lerøy, opplyser overfor Adresseavisen at selskapet vurderer om det skal bringe saken inn for andre instanser enn Mattilsynet.

Teknisk feil på brønnbåten
– Denne hendelsen fra våren 2016 oppsto som følge av en teknisk feil på brønnbåtens system for ferskvannsbehandling og ikke som følge av Lerøy Midts systemer eller driftspersonell, poengterer Nilsen.

Les også: Lysegrønt lys for Lerøys «Pipefarm»
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11