23948sdkhjf

Vil bygge lakseimperium i USA

Det norske lakseselskapet Nordic Aquafarms tenker stort, meget stort. Og vil investere fire milliarder kroner i et gigantisk, landbasert oppdrettsanlegg i USA.
Bak Nordic Aquafarms står blant annet Rasmussen-gruppen i Kristiansand. Intensjonsavtalen går ut på å bygge et enormt oppdrettsanlegg på en 160 måls tomt nær tettstedet Belfast i delstaten Maine.

33.000 tonn med laks årlig
Når anlegget står ferdig, vil det maksimalt kunne produseres 33.000 tonn med laks årlig, omtrent like mye som ti tradisjonelle havanlegg. Til å begynne med skal produksjonen imidlertid begrenses til 13.000 tonn, skriver E24.

Fire milliarder totalt
Den første fasen av utbyggingen krever investeringer på 150 millioner dollar (rundt 1,15 milliarder kroner). Blir anlegget ferdigstilt, vil det koste ytterligere 450 til 500 millioner kroner, inkludert klekkeri og prosesseringsfasiliteter. Det gir den «nette» sluttsummen på rundt fire milliarder kroner.

Intensjon - foreløpig
Som nevnt, er det foreløpig kun snakk om en intensjonsavtale. Den endelige investeringsbeslutningen er ikke fattet, og det foreligger heller ikke godkjenning fra amerikanske myndigheter.

Allerede på plass i USA
Nordic Aquafarm opprettet imidlertid et datterselskap så sent som i desember i fjor. «I skattevennlige Delaware», skriver E24 videre.

Nordic Aquafarms er et ungt selskap. Det ble opprettet i 2014 og er lokalisert i både Fredrikstad og Danmark.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.375