23948sdkhjf

Fagerdala i Sverige og Norge slått sammen

For å effektivisere og styrke Fagerdalas posisjon i det skandinaviske markedet har Fagerdala med virkning fra 1. desember 2005 gjennomført en organisasjonsendring der Fagerdala Industri AS i Norge og Fagerdala Cellplaster AB i Sverige er blitt én felles forretningsenhet med Rune Årnes som administrerende direktør.
Rune Årnes har i en årrekke ledet den norske virksomheten. Han forteller til Plastforums nettsider at navnet på den nye forretningsenheten foreløpig ikke er helt klar. Han sier også at effektiviseringen med én enhet først og fremst ligger i at de forskjellige nasjonale funksjonene, så som innkjøp og lagerhold, felles datasystemer etc., nå kan samordnes. Når det gjelder markedsbearbeidingen i hele Norden har denne lenge vært drevet fra både Norge og Sverige. Ambisjonen er nå at Fagerdalas kunder skal få forbedret service fra én, kostnadseffektiv leverandør. De to nasjonale kontorene fortsetter som tidligere, men i Sverige er det ansatt ny selger i Tomas Olsson samt ingeniør Glenn Andersson på tilbudssiden. Klas-Göran Hultin har gått over i annen virksomhet. Mikael Wallgren, som i et drøyt år har vært fungerende daglig leder for virksomheten i Sverige, har gått inn i styret for den nye enheten.
Fagerdala Industri AS og Fagerdala Cellplaster AB har i en årrekke vært en del av konsernet Fagerdala World Foams. Begge selskapene har drevet konfeksjonering av en lang rekke celleplaster. Fagerdala Industri AS har dessuten hatt et omfattende salg av forskjelligartede produkter gjennom datterselskapet Tradex AS. Denne virksomheten skal videreutvikles i den nye organisasjonen. Vi nevner også at Fagerdalakonsernet har hatt flere omstruktureringen i løpet av 2005, bl.a. ble konsernets datterselskap i Belgia solgt til Armacell GmbH.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063