23948sdkhjf

Se opp for «domenepirater»

Selskapet UniWeb AS har sendt ut en advarsel. De mener at en såkalt domenepirat nå går berserk i det norske domenemarkedet. Med 92 registrerte enheter i Brønnøysund, er Foreningen Central Equities v/Karl-Oskar Lysaker Fosshaug klar til å piratregistrere over 1.800 .no-domener! Eksempelvis er www.veivesenet.no ikke det eneste domenenavnet Fosshaug har piratregistrert den siste tiden. Listen som 9. mars i år ble publisert på www.vg.no er i realiteten langt fyldigere.
Intensjonen med piratregistreringene er etter sigende å tjene penger på reklame på nettsidene som knyttes til de ulike domenenavnene. – Ved en kontroll av de forskjellige organisasjonsnumrene hos Norid, finner man raskt ut at han har benyttet seg av bortimot alle 92 enhetene til registrering av forskjellige .no-domener. Da Foreningen Central Equities også er akkreditert registrar av .no-domener, synes vi det er merkelig at ingen har reagert på dette hos NORID, sier Andreas Holmen i UniWeb AS.
En rekke registrarer har den siste tiden også fått oppleve at Fosshaug snapper domenenavn andre bedrifter er på vei til å registrere på sine foretak. – Dette har til og med skjedd etter at domenene er bestilt, og man kan stille seg spørrende til hvordan Fosshaug snapper opp opplysninger om dette. Etter å ha blitt konfrontert med situasjonen på telefon har han imidlertid innrømmet å bruke søkeinformasjon fra bl.a. Overture til registrering av domenenavn.
Hos UniWeb AS ble domenenavnet «abea.no»; bestilt av en kunde etter stengetid 28. februar i år. Dagen etter var domenenavnet registrert på Foreningen Central Equities.
– UniWeb har også fått opplysninger om andre registrarer som har opplevd å ikke være i stand til å behandle bestillinger fra kunder fordi Fosshaug alt har haiet domenet. Jeg tror vi snakker om den største domenepiraten på .no-domener vi noensinne har sett, sier Andreas Holmen i UniWeb i en kommentar.
UniWeb advarer også kunder mot å kjøpe domenenavn av Fosshaug, som i utgangspunktet skulle vært deres, og viser til domeneklagenemnda hos NORID.
– Vi anbefaler alle som angivelig har mistet et domenenavn til Fosshaug å fremlegge dette overfor NORID. Aktiviteten til Fosshaug fremstår som svært spekulativ, og jeg kan ikke skjønne hvordan man har anledning til å bedrive slik virksomhet, samtidig som man er akkreditert registrar hos NORID, avslutter en frustrert Andreas Holmen. Plastforum er helt enig og vi anbefaler alle lesere som måtte ha blitt lurt/overkjørt av denne eller andre liknende pirater, om å melde dette inn for domeneklagenemnda hos NORID.
Ta eventuelt også kontakt med Andreas Holmen i UniWeb på telefon 33 33 38 20 eller e-post: andreas@uniweb.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078