23948sdkhjf

Norsk satsing på bilindustri

Nettverket Innovasjon Bil 2010 gir gass for å styrke norsk industri og leverandører av tjenester og produkter innen bilindustrien. I mars ble det gjennomført et seminar med bedriftsbesøk. Og nå søkes det om finansiell støtte…
Med stor deltakelse fra sentrale bedriftsledere innenfor bildeleproduksjon i Norge, Norges forskningsråd og Norsk Industri, i tillegg til forskningsmiljøene Teknologisk institutt, RTIM, SINTEF, NTNU og Innovasjon Norge ble interessante foredrag presentert ved Innovasjon Bil 2010-seminaret i mars 2006. Det ble også satt av tid til tre bedriftsbesøk hos noen av Norges ledende bildelsprodusenter.
Innovasjon Bil 2010 Bilindustrien er en av verdens mest krevende bransjer. Med et årlig salg på mer enn 7 milliarder kroner, er Norge en viktig underleverandør til denne industrien. For å ivareta posisjonen må norske firmaer kontinuerlig utvide og utvikle sin produksjonskapasitet og kompetanse. Dette skjer gjennom høy grad av innovasjon i produksjon, prosesser, produktutvikling og organisasjon. På spørsmål om hva de viktigste aktivitetene for Innovasjon Bil 2010 er i nærmeste fremtid, svarer hovedkontaktpersonene for Innovasjon Bil 2010, Bjørn Moseng og Odd Myklebust: – Det er tre sentrale oppgaver vi fokuserer på. Den første er ferdigstillelse av en Arena-søknad for prosjektet Innovasjon Bil 2010. Den må være innsendt innen juni 2006. Midler er nødvendig for å kunne drifte og videreutvikle prosessen vi har staret. – Det andre er å få på plass SMB-bedrifter i et eget Innovasjon Bil SMB-prosjekt. Vi har lyktes med de store forskningsprosjektene, nå må vi også få på plass utviklingsprosjektene for SMB-bedriftene. Vi er godt i gang med begge deler, og det er et «driv» i arbeidet og en interesse som er unik. Ikke minst gjelder det Innovasjon Norge. – Det tredje området er det internasjonale aspektet. Her arbeides det nå med å knytte sterke kontakter til Innovasjon Norges kontorer i Canada, Tyskland, Sverige og UK.
Visjon
Innovasjon Bil 2010 skal øke kompetansen i norsk vareproduserende industri gjennom å initiere et program med ulike prosjekter rettet mot norske bedrifter som leverer produkter og tjenester til internasjonal bilindustri. Prosjektene skal bidra til økt lønnsomhet og vekst i bedriftene og økt kompetanse generelt for den vareproduserende industrien i Norge gjennom etterfølgende spredningsprosjekter. Plastforum kan bare anbefale at de av våre bedrifter som vil involvere seg i prosjektet tar kontakt med hovedkontaktpersonene nevnt foran.
Styret i Innovasjon Bil 2010: - Håkon Amundsen, Norpart (styreleder) - Bård Klungseth, Kongsberg Automotive - Erik Lundbekk, Steertec Raufoss - Johannes Skaar, Innovasjon Norge - Einar Sorknes, FIBO - Torgeir Welo, Hydro Aluminium Structures - Bjørn Moseng, SINTEF - Knut Solem, Norsk Industri (styresekretær) - Odd Myklebust, RTIM (prosjektleder)
(Kilde: Innovasjon Norge )

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078