23948sdkhjf

Industriverktøy AS i Leksvik nedbemanner

Årsaken til at ni ansatte hos Industriverktøy AS i Leksvik ble sagt opp i slutten av april, skyldes at bedriften på kort tid har mistet om lag en firedel av sin omsetning. Håvard Fjeldvær, administrerende direktør i Industriverktøy begrunner nedbemanningen med at to selskapets største kunder har levert betydelig mindre ordrer enn det som var budsjettert.
Bedriften har før oppsigelsene 65 ansatte. På det meste har Industriverktøy hatt godt over 100 ansatte. Fjeldvær avviser at det er planlagt ytterligere nedbemanning, men utelukker ikke at det kan skje, dersom etterspørselen svikter ytterligere.
Industriverktøys viktigste produkt er plastdeksler og plastkomponenter til mobiltelefoner. Det er svikt i etterspørselen fra produsenter av mobiltelefoner som er årsaken til oppsigelsene.
– Samtidig med at vi har mistet kunder, har vi også fått nye, men det gir seg ikke utslag i ny produksjon før til neste år. Nå får vi i en periode betydelig mindre aktivitet. Om to-tre år kan vi være tilbake på det nivå vi var i 2004/2005, med en omsetning på 80 millioner kroner, sier Håvard Fjeldvær.
Han tilbakeviser at Industriverktøy med dette snur produksjon fra opphavet i Leksvik til fabrikken i Suzhou ved Shanghai i Kina. (Kilde: Gunnar Okstad, Nettavisen, N24)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094