23948sdkhjf

CapMan vil kjøpe Polimoon

17. oktober i år steg Polimoon-aksjen steg med over 20 prosent etter at det dagen før ble kjent at det nordiske investeringsselskapet CapMan ønsker å overta hele Polimoon ASA og ta det av børs. Budet fra CapMan, NOK 27,50 per aksje, priser Polimoon til godt over 1 milliard NOK.
Blant selskapene som har handlet Polimoon-aksjen ivrigst de siste dagene, er Orkla, som samme dag kjøpte 70.500 aksjer og har kommet opp i en eierandel som krever at selskapet «flagger» sine intensjoner.

Det er et fond, forvaltet av CapMan, som kommer med budet på Polimoon ASA. Som nevnt i ingressen er tilbudet på NOK 27,50 per aksje. Det tilsvarer en oppkjøpspremie på 21,7 prosent sammenlignet med sluttnoteringen på børsen 17. november. Og budet gjør at Polimoon prises til 1.082 millioner NOK. For at CapMan skal gjennomføre sine intensjoner, krever selskapet at 90 prosent av dagens eiere aksepterer budet. Selskapet forutsetter dessuten at myndighetene gir grønt lys for transaksjonen. Det er Carnegie og DnB NOR Markets som har vært finansielle rådgivere for CapMan. De juridiske forhold er vurdert av Wiersholm Mellbye & Bech advokatfirma AS. Selv om det kan være langt igjen før CapMan oppnår 90 % aksept, er Polimoon satt i et spill som vi ennå ikke vet utfallet av. At Orkla og andre har vært ivrige kjøpere de siste dagene, får man ta for det det er. Bare mellom 16. og 17. oktober har CapMan fått aksept fra aksjonærer som sitter på 23 millioner aksjer eller rundt 60 prosent av aksjene. Dette inkluderer også konsernsjef Arne Vraalsens eierandel på 2,5 prosent og sitsen til finansdirektør Adrian Platt på 0,9 prosent. 23. oktober i år vil det komme ytterligere informasjoner om bl.a. finansieringen er i orden. Til Plastforum sier Arne Vraalsen at fremstøtet fra CapMan virker veldig gjennomtenkt og med et bud som er godt gjennomarbeidet. Han har tro på de eventuelle nye eiernes langsiktighet og fortsatte vilje til å la Polimoon drive sine utviklingsaktiviteter i retning av en stor og ledende europeisk produsent av øremerkede plastprodukter. Om CapMan kan vi fortelle at selskapet er blant de ledende aksjeinvestorer i Norden. Morselskapet er registrert på hovedlisten på børsen i Helsinki. Selskapet har en portefølje av investeringer i mer enn 60 selskaper, samt at de er eiere av 22 eiendommer i sentrale Helsinki. De 60 selskapene det er investert i står for en årsomsetning på rundt 2, 3 milliarder euro og med ca. 17.000 ansatte. Blant de siste investeringene som CapMan har gjort i Norden nevner vi finske Mainpartner Oy, danske ScanJour A/S, svenske Neoventa AB og norske InfoCare ASA. Det eventuelle oppkjøpet av Polimoon vil skje via en nytt, norsketablert investeringsfond kalt CapMan Buyout VIII og finansiert gjennom en kombinasjon av låne- og trekkrettigheter gitt av DnBNOR og lån fra et av CapMans øvrige fond. Nærmeste fremtid avgjør altså om CapMan når de målsatte 90 prosentene av Polimoon ASA og tar selskapet av Oslo børs. Så får vi tro at konsernsjef Arne Vraalsen har enda mer å fortelle på årets Plasttekniske Dager! Her er han én av hovedtalerne. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094