23948sdkhjf

Wavin stenger to fabrikker i Norge

I en pressemelding offentliggjort i Danmark i sommer, men som først nå er kommet ordentlig til vårt kjennskap, uttaler Nordisk Wavin at selskapet må tilpasse virksomheten til en global økonomi og økte markedskrav.
Dermed lanseres en rekke strategiske endringer som skal gjøre selskapet mer konkurransedyktig, bl.a. ved å legge ned to fabrikker i Norge, fabrikken i Halden og i Surnadal.

– Tiltakene skal sikre Wavins fremtid og utvikling, heter det i pressemeldingen fra det nordiske hovedkontoret i Hammel, Danmark. I meldingen gjør Nordisk Wavin en oppsummering, bl.a. at selskapet de siste årene har kjøpt opp flere produsenter i de nordiske landene, som både har økt kompleksiteten og avhengigheten på tvers av landegrenser og organisatoriske avdelinger.
Etter en grundig analyse har man nå kommet til en del anbefalinger. De forandringene som foreslås og er i ferd med å tre i kraft, er dermed et ledd i omstruktureringen av virksomheten til Wavin her i Norden. Det betyr endret og trimmet organisasjonen, egentlig en matrisseorganisasjon. Det etableres et skandinavisk ansvar for produksjon, logistikk og strategiske innkjøp. Salg og markedsutvikling blir beholdt nasjonalt, mens det jobbes videre med å optimalisere økonomi og finans ved bl.a. å opprette en del felles arbeidsprosesser. For å få bedre utnyttelse av fabrikkene konkluderer Wavin med at selskapet må legge ned to fabrikker i Norge, i Surnadal med 47 ansatte og i Halden med 16 ansatte. Produksjonen herfra flyttes delvis til gjenværende fabrikk i Høland, samt til nabolandene. For Hammelfabrikken vil dette gi 30 nye stillinger samt noen nye ved den ene av Wavins fabrikker i Eskilstuna, Sverige.
Fabrikken i Halden stanset produksjonen 1. oktober i år, mens produksjonen i Surnadal stanser 1. desember. En del ansatte fra Halden har fått ny jobb i hos Wavin i Høland. For de ansatte i Surndal vil bedriften tilby hjelp til å finne nytt arbeid. – Vi er nødt til å utvikle Wavin, i den tøffe internasjonale konkurransen. Det er smertelig å legge ned arbeidsplasser og miste dyktige medarbeidere, men omvendt er det ansvarlig ledelse å sikre den samlede virksomheten, sier Nordisk Wavins adm. direktør, Ole Arenfeldt Jensen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097