23948sdkhjf

Polimoon på nye kjøpsraid

I dagene før jul var det ikke bare islendingenes oppkjøp av Polimoon som sto i fokus. Også Polimoons fortsatte appetitt på utvalgte selskaper fortsatte. Kjøp og overtagelser av bedrifter i Slovakia, Russland og Frankrike vitner om fortsatt full fart fremover for aktive Polimoon.
Kjøper russiske Novoplast. 20. desember kom meldingen om at Polimoon hadde overtatt den russiske emballasjeprodusenten Novoplast beliggende i Yekaterinburg. Kjøpssum er ikke offentliggjort. Tidligere eier har vært det russiske konsernet Kalina, som er én av Russlands største produsenter av en lang rekke hygieneprodukter, så som produkter for hud-, munn- og hårpleie, samt parfymeartikler. Kalina har opplevd stor vekst for disse produktene og har i stor grad benyttet emballasjeprodukter fra datterselskapet Novoplast. De har også hatt betydelige leveranser fra Polimoon, som de har samarbeidet med de siste sju årene. Med overtakelsen av Novoplast blir Polimoon en nøkkelleverandør til Kalina og selskapet vil også bruke dette som en plattform for å utvikle samarbeid og leveranser til andre russiske selskaper. Konsernsjef Arne Vraalsen sier i en kommentar at Polimoon vil investere både for å oppgradere og ekspandere sin virksomhet i det store russiske markedet. Som vanlig er transaksjonen betinget av myndighetenes godkjennelser som er ventet å være klare tidlig i 2007.
Overtar J/V-selskap i Slovakia. Samtidig med akkvisisjonen av Plastohm høsten 2006, overtok Polimoon også halvparten av eierskapet i et joint/venture-selskap i Slovakia, med produksjon i byen Nitra. 20. desember meldte Polimoon at selskapet hadde fått anledning til å kjøpe eierrettighetene fra den andre partneren, Sluzba. Dermed har Polimoon sikret seg 100 % eierskap i virksomheten. Produksjonsenheten Polimoon nå eier er strategisk lokalisert for å ta del i den meget store veksten innen bilproduksjon i Slovakia og i områdene omkring. Selskapet har spesialisert seg i produksjon og utvikling av komponenter for bil- og elektronikkindustrien og er allerede en dominerende aktør i området. Polimoon opplyser i en pressemelding at de vil investere betydelig i virksomheten i årene som kommer, bl.a. for å øke kapasiteten mot bilbransjen. – En rekke bilprodusenter er i ferd med å etablere seg med fabrikker i området og Polimoons tilstedeværelse samt konsernets øvrige bildelproduksjon gjør at vi burde være godt posisjonert for veksten som kommer, heter det i meldingen fra Polimoon.
Kjøper utviklingsselskap i Frankrike. 22. desember kom meldingen om at selskapet hadde ervervet 45 % av eierinteressene i franske CD Plast og at Polimoon har opsjon på overtakelse av resterende aksjer innen en viss tidshorisont. CD Plast er et selskap som har spesialisert seg på engineering og utvikling av komponenter i plast. Firmaet har 25 ansatte, spesialutdannet for utviklingsprosjekter. I en kommentar til ervervet sier Polimoons konsernsjef Arne Vraalsen at CD Plast vil utgjøre en viktig del av Polimoons arbeid for å styrke utviklingsaktivitetene og for å øke samarbeidet med kundene. Polimoon har etter de siste akkvisisjoner aktiviteter på 41 steder i Europa med omkring 4.300 ansatte, hvorav 370 i Norge. Årsomsetningen ligger på noe over 4,5 milliarder NOK.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078