23948sdkhjf

Optimistisk årsmøte i Norsk Komposittforbund

(Biri) Års- og medlemsmøtet i Norsk Komposittforbund (NKF) ble avholdt på Honne Konferansesenter på Biri 13. og 14. februar i år. Med 33 representanter til stede var det all time high hva angår oppslutning.
Møtet viste at NKF har mange viktige prosjekter finansiert og med muligheter for en svært interessant samarbeidsmessig og kompetansefremmende tid foran seg. Nere Skomedal, Umoe Mandal, ble gjenvalgt som styreleder.
Viktige saker som gjenkjøpsavtalen, standardisering, opplæring/kompetanse, nordisk nettportal, nordisk og internasjonalt samarbeid sto på dagsordenen. Flere av prosjektene er godt i gang og vil kunne få stor betydning for bransjen fremover, ikke minst arbeidet med en standardisering. Gjenkjøpsavtalene i forbindelse med nye norske kampfly, og betydningen både for de store bedriftene, men også som kompetansehevende faktor for øvrig komposittindustri, ble foredratt og debattert. Viktigheten av opplæring og kompetanseoppbygging var dessuten fremme flere ganger. Dessverre har NKFs opplæringsprogram, del I, ikke vært benyttet som ventet. Flere komposittbedrifter opplyste på møtet at de ikke hadde vært tilstrekkelig klar over at tilbudet fantes. Samtidig ble det understreket at bedriftene har konkrete opplæringsbehov. Daglig leder Paal Fischenich lovte å intensivere markedsføringen av opplegget og dessuten få programmet ut på CD, ikke bare interaktivt over nett, som nå. Del II av opplæringsprogrammet er under arbeid. Denne delen vil trolig være enda mer relevant for flere av bedriftene.
Årsmøte og valg 22 stemmeberettigede var til stede på selve årsmøtet. Årsberetning, regnskap og budsjett ble godkjent. Kontingenten ble beholdt uendret i et forbund som har god økonomi. Tor Dahl, Reichhold AS presenterte valgkomiteens innstilling til nytt styre. Tre av de sittende styremedlemmer var på valg, men hadde meddelt at de var villige til å sitte i en ny periode. Det var fremkommet ønsker om en komplettering av styret med en representant fra råvareprodusentene. Viggo Karlsen fra Reichhold ble derfor innvalgt som nytt styremedlem. Jan Nærsnes, Sollistrand Industrier ble gjenvalgt som revisor og Jan Nærsnes, Tor Dahl og Tom Solli til valgkomité. Deretter var det avsluttende bedriftsbesøk til Madshus AS – en skifabrikant som øker mest i verden hva angår nordiske ski. Det bedriftsbesøket skal vi presentere faglig i Plastforum ved en egnet anledning. Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109