23948sdkhjf

Ledergruppen og investeringsselskap kjøper Kautex

Det meldes fra Tyskland at investeringsselskapet Steadfast Capital sammen med den fem-manns store ledergruppen i Kautex Maschinenbau GmbH har ervervet 100 prosent av aksjene i selskapet fra den tidligere eieren, investeringsselskapet Adcuram GmbH.
Overtagelsen gjøres gjeldende så snart tyske konkurransemyndigheter har godkjent transaksjonen.

Nåværende eier av Kautex, Adcuram GmbH, har bl.a. også sprøytestøpeaktivitetene til Battenfeld i sitt eie. Om Kautex kan vi fortelle at selskapet er en internasjonal og ledende aktør innen utvikling og produksjon av formblåsemaskiner for industrielle applikasjoner og emballasjemarkedet. Blant kundene er også underleverandører til bilindustrien som bruker Kautex-maskiner bl.a. til produksjon av luftekanaler, flerlags drivstofftanker etc.
Det var i 2004 at Kautex Maschinenbau GmbH ble kjøpt av Adcuram etter at Kautex i mange år hadde tilhørt et stort tysk konglomerat av industriselskaper. Samtidig med overtakelsen fikk selskapet også en ny ledelse som sammen med Adcuram fokuserte sterkt på forskning og utvikling for å kunne gå inn i nye markedssegmenter. Som en følge av satsningen som ble gjort har Kautex økt både omsetning, inntjening og antall ansatte de siste årene. Med den nye eierstrukturen selskapet nå har fått, med en entreprenørinspirert ledergruppe med Olaf Weiland i spissen som adm. direktør, samt med den sterke kapitalbasen som selskapet nå har, synes det å være en utbredt oppfatning at Kautex Maschinenbau GmbH har en solid posisjon for ytterligere vekst.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064