23948sdkhjf

Gode tider for plastprodusentene

Det tikker inn med gode resultater fra råvareprodusentene om dagen. Vi har tidligere fortalt om rekordoverskuddet i Borealis og her følger en liten sammenstilling fra tre store, tyske konserner; Bayer, BASF og Wacker. Alle rapporterer det samme – All Time High – som det nå heter.
Bayer sitter totalt igjen med et driftsresultat på 5,5 milliarder Euro, hvorav 1,7 milliarder fra plastvirksomheten, BASF med tilsvarende resultat fra sin plastvirksomhet og Wacker med nesten 0,8 milliarder Euro.Både Bayer, BASF og Wacker betegner fremtiden som lys takket være oppmerksomheten omkring klimaspørsmål og økende behov for og bruk av lette materialer som dessuten er enkle å bearbeide uten stort energibehov.
Bayer: 5,5 milliarder Euro i driftsoverskudd Bayer AG fremviser rekordresultater for 2006, der driftsresultatet endte på hele 5,5 milliarder Euro. Omsetningen økte med 17,2 % til nær 30 milliarder Euro. Dette konstaterte konsernsjef Werner Wenning da han for et internasjonalt pressekorps 15. mars i år presenterte et overskudd på drøyt 5,5 milliarder euro. Legemiddelsektoren (som nå også innbefatter Schering) går så det griner, men også Bayer MaterialScience, konsernets plastvirksomhet, er i meget god utvikling. De hadde i fjor en omsetning på 10,2 milliarder Euro og et resultat på 1,7 milliarder Euro. Spesielt går det bra for polyuretanvirksomheten med en salgsøkning på 9,5 prosent. Også for polykarbonat er det gode tider. I Norden har Bayer MaterialScience også hatt et flott år med spesielt stor prosentuell fremgang for termoplastisk polyuretan (TPU) med en økning på hele 47 prosent, dog fra et lavt nivå. Polyuretanene i BaySystems Northern Europe økte salget med ni prosent mens polykarbonat økte med 1,5 prosent.
Sterk økning for BASF BASF økte salget innen plastvirksomheten med 9 prosent i 2006. Veksten var størst for polyuretanene. Konsernets driftsresultat for plastområdet ble på 1,7 milliarder euro, en vekst på 14 prosent fra året før. Det som tidligere har vært et problemområde for BASF, styrenplastene, snudde i 2006 og viste en vekst på 10,5 prosent, til en omsetning på fem milliarder Euro. For teknisk plast gikk det derimot ikke fullt så bra, med nærmest nullvekst for året og til og med en nedgang i siste kvartal 2006.
Strålende for Wacker Enda en av de store tyske polymerprodusentene har lagt frem et rekordresultat for 2006. Wacker Chemie AG meldte nylig om sitt beste resultat siden etableringen i 1914. Totalomsetningen endte på 3,34 milliarder Euro, en økning på over 21 prosent fra 2005. Resultatet økte med 39 prosent til 786 millioner euro. Wacker har to hovedsektorer; polymerer og kiselprodukter til halvlederindustrien. Begge har gått bra i det siste. Kapasiteten for ett av hovedproduktene innen vår sektor, silikongummi, har økt. Etterspørselen her er sterk og vil sannsynligvis fortsatt øke i tiden som kommer. Også for andre polymerer ventes økende bruk blant annet til bygg der energisparing er et viktig punkt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11